fahri sarrafoğlu

Mesaj Gönder

Yorumları

2Yorum
Washington Entrikaları / 3-G-12
YENİ ZAMANLAR SAHAF (2. El Kitaplar)
Yılmaz Polat
Ürünü İncele
Kitabı sonuna kadar okudum ve niye bu kitabı tavsiye edeyim diye düşündüm: Sadece offset anlaşmaların ne olduğunu öğrenmek bile bu kitapı okumaya değer..Şimdi offset nedir diyeceksiniz? ABD'den Türikye silah alırken ki toplam 2 milyar 700 milyon dolar bunun karşılığında ABD silah şirketleri Türkiye'nin mallarını pazarlayacaklardı..Ama Türkiye'den kimse bu anlaşmayı bilmediği gibi. Ne yapacağını da bilmiyordu..İşte bu kitabı okuyunca Türkiye'nin neden bazı basit şeyleri başaramadığını anlıyorsunuz. Oktay Sinanoğlu diyorki ABD Türkiye'ye atom bombası atmaz, çünkü atarsa Türkler uyanır.! Evet nerde uyuduğumuz özellikle dış politikada el yordamıyla işlerin gittiğini görmek açısından bu kitapı tavsiye ediyorum..Ha birazda moraliniz düzelsin şu anda dış politikada işler bu kadar kötü değil niye mi artık sanırım gençler gelmeye başladı ve en azından internet biliyorlar:)))
KY-3978954
KY-3978954 21 Eylül 2021
1943/12/07 günü Başkan Roosevelt Kahireden ayrılmadan önceki gün 15 sıralarında İsmet Paşa ile yapılan ikili özel görüşmeyi Prof Dr Y T Kurat Belletende yazdığı makaleye göre açıklanmamış.Görüşmede,Neler karara bağlandıysa;Lozan Anlaşması diye Uyutulurken.Ülkemizi Terbiyeli Maymuna çeviren,sırasıyla yapılan anlaşmalar ile bağımlılık dönemi başlar.Atom Bombası atmasına hiç gerek yok;Fulbright ile Dawshermi yapılan tayfa bombadan daha etkilidir.
Ayaklı Kütüphaneler
KUBBEALTI NEŞRİYAT
Dursun Gürlek
Ürünü İncele
Mutlaka okunması gereken bir kitap niye mi?İstanbul'da oturanlar fevzi paşa cd defalarca geçmişlerdir oradaki milletk kütüphanesinin Ali Emiri efendi tarafından oluşturduğunu biliyorlar mı? Ali Emiri Efendi İstanbul'un işgali sırasında kendisine ömür boyu aylık, fransada ev ve daha birçok maddi yardıma rağmen kitapları satmayı reddetmiş ve bu kitaplar millete aittir demiştir..İşte Ali Emiri Efendi gibi diğer Mehmet SAib Efendi, İbnülemin Mahmut Kemal İnal gibi kitap dostları sayesinde bugün tarihimizi gerçek kaynaktan öğrenebiliyoruz...Bu ayaklı kütüphaneler ki kendilerinin oturacak evi olmamasına rağmen bir kitapı yurtdışına gitmekten kurtarmak için o günkü ekmek parasını kitapa veren temiz ecdadımızdır...Bugün İlim Yayma Cemiyeti-İbnülemin Vakfı gibi kuruşlar bu kitap dostları sayesinde ayakta durmaktadır