Erveyli_efesi

Mesaj Gönder

Yorumları

37Yorum
Fikriye Hanım (Cep Boy)
PEGASUS YAYINLARI
Fatih Bayhan
Ürünü İncele
Mustafa Kemal'le dolu geçirdiği 1919-1921 yılları arasında, gencecik ruhundan taşan aşkıyla bir gece tarih olan, mahzun bakışlı, esmer, uzun boylu ve zarif bir kadının yaşam öyküsü. Mustafa Kemal'in, yaverlerin ve askerlerin çamaşırlarını yıkayan, sokuklerini diken, onların solgun yaşamına sıcaklık ve şefkatle dokunan bir kadın. Yazık ki intiharı, gazetenin 3.sayfasinda "Ankara'da Bir İntihar" başlığıyla minicik bir yer kaplamış. "fikriye adında bir kadın tabanca ile İntihar etmiştir."yazıyordu. Sanki bir yabancı, kimsenin umrunda olmadan dünyadan göçüp gitmiş gibi. Gazetede küçücük bir yer bulabilen bu kalbin ölümü, Ata'nin kalbinde ne kadar yer buldu?Bu sorunum cevabı Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte mezara giden çok insani ve hüzünlü bir sır olarak kaldı. cok güzel derli toplu bir kaynak kitap olmuş.
Zeytindağı (Özgün Metin)
POZİTİF YAYINLARI
Falih Rıfkı Atay
Ürünü İncele
Okurken, çok defalar bunca Anadolu evladı nasıl bir kumarda, kimlerin egosu için kaybedilmiş dedim. İttihat ve Terakki çocukluğumuzda ilerici, idealist ve doğru insanlar olarak anlatıldı. Okuyunca ne kadar aldandigimizi gördüm. özellikle gençler okumalı.
Biri Hiçbiri Binlercesi
KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ
Luigi Pirandello
Ürünü İncele
Oldukça felsefik bir kitap. Açıkçası son 100 sayfa ne zaman bitecek diyerek geçti. Varlığın aslında insanın kafasındaki imgelerden ibaret olduğu, kişinin benlik algısı ve diğer insanlardaki o kişinin algısının çok farklı olabileceğini anlatıyor. Dediğim gibi yorucu bir kitap. Bazı cümleleri 3 kez okusam da anlamadım. Çok uzun cümleler beni yordu.
Suç ve Ceza
İLGİ KÜLTÜR SANAT YAYINLARI
Fyodor Mihailoviç Dostoyevski
Ürünü İncele
dostoyevski den okuduğum 3.kitap. Yine fikrim değişmedi. yazar bana bir şekilde kuru geliyor. Edebi olarak eleştirecek seviyede değilim tabi. Ancak bu kadar klasik olmuş kitapların en azından bende bir iz bırakmasını beklerdim. Cok daha derinlikli klasikler olduğunu düşünüyorum. Belki yazıldığı zamana göre düşünce yapısı derinlikli olabilir. Emin değilim. dediğim gibi Dostoyevski nin kitapları bana bir şekilde kuru geliyor.
Uçurtma Avcısı (Midi Boy)
EVEREST YAYINLARI
Khaled Hosseini
Ürünü İncele
Savaşın, göçün, zalimliğin yaraları var bu kitapta. Diğer yandan çocukluk, aile bağları ve kitaptaki akla gelmeyen sürprizler de hayat boyu unutamadığım kitaplar arasında olmasının nedeni.