demetbassol

Mesaj Gönder

Yorumları

4Yorum
17. Yüzyılda Topkapı Sarayı
KİTAP YAYINEVİ
Jean-Baptiste Tavernier
Ürünü İncele
jean baptiste 17. yüzyıldaki topkapı sarayı hakkında çok değerli bilgiler vermiştir. bir çok görevi ve mekanın detaylı bilgisi var
Mengü Han'ın Sarayına Yolculuk 1253-1255
KİTAP YAYINEVİ
Ruysbroeckli Williem
Ürünü İncele
Fransız seyyah Ruysbroeck'in Moğol devletine yaptığı ziyareti anlatır. Günlük niteliğinde bir eserdir. Seyyahın yol aldığı güzergahın coğrafyasını öğrenmek ve 13. yüzyıldaki Moğol, Türk, Rus geleneklerini, günlük hayatını ve Moğol bürokrasisini öğrenmek adına ideal bir kitap. Günlüklere verilen değeri bir kez daha kanıtlıyor.
Arapların Gözünden Haçlı Seferleri
YAPI KREDİ YAYINLARI
Amin Maalouf
Ürünü İncele
kitabı anlayabilmek için en azından haclı seferlerinin ana hatlarını bilmek gerekir. Yazarın üslubu çok iyi. Dili anlaşılır ancak bazı isimler ve olayları anlatırken okurun bildiğini farz ederek eseri sunduğundan dolayı biraz karışık gelebilir. Haclı seferlerini başından, Süleyman Şah'ın son vermesine kadar anlatır. Ders kitabı olarak okuduğum bir kitaptı ancak genel kültürü yükseltmek adına da günlük hayatta okunabilir.
Roma'nın Gizem Dinleri /Antik Çağ'da Yaşamın ve Ölümün Bilinmezine Yolculuk
ARKEOLOJİ VE SANAT YAYINLARI
Çiğdem Dürüşken
Ürünü İncele
kesinlikle harika bir kitap. Eğer Roma kültür tarihi ilgileniliyorsa, mitoloji ve genel kültür bilgilerinizi arttırmak istiyorsanız bu kitap, en idealidir.