Yorumları

302Yorum
Cennetin Doğusu
İLETİŞİM YAYINLARI
John Steinbeck
Ürünü İncele
Muhteşem bir kitap.Kitapta kimin adı geçmişse her karakter hakkı verilerek anlatılmış.Habil ve Kabil ekseninde iyilik ve kötülük,güzellik ve çirkinlik,acıma ve duyarsızlık,çaba ve çabasızlık...Kendimden de çok şey bulduğumdan benim için psikolojik bir eserdi.Abd iç savaşı,dünya savaşı, aslolan da içimizdeki iyi ya da kötü olma savaşıydı.Duygusal bakınca her an bekliyorsun evet olacak, evet ayağa kalkacak,bu sefer değişecek!!Özgür irade yeniden şekillendirsin istiyorsun dağı, taşı ,Adam'ı Aron'u ,Jeo'yu,Abra'yı.Hüzünle birlikte kalbimde bir sürü etrafımdakş insanlardan daha canlı kişiler kaldı sanki. Ve yazar kulağıma fısıldadı" iyilik ve zayıflığı karıştırma".
Taş Kağıt Makas
YABANCI YAYINLARI
Alice Feeney
Ürünü İncele
Akıcı,merak duygusu yüksek,anlaşılır bir kitap . O gerilimi,soğuğu, sorunu hissediyorsun.Mektuplar bana biraz o kişiye değil de bize bilgi vermek için yazılmış gibi hissettirdi bu da doğallığını biraz bozmuş .Ters köşesi çok çok güzel bayıldım.Ama sonu çok anlamlı gelmedi.Kitap hem çok sevdiriyor kendini hem neden böyle oldu ki şimdi dedirtiyor sonu.
Yeni Yaban
YAPI KREDİ YAYINLARI
Diane Cook
Ürünü İncele
Kapak harika,isim öyle.Başlarda bir merak,heycan var ama sonlara doğru çok yavan geldi.Umduğumu bulamadım maalesef.
Yılkı Atı
ÖTÜKEN NEŞRİYAT
Abbas Sayar
Ürünü İncele
Gerçek duygusal bir hikaye.Dil on numara.Ama o kadar unıtmuşum ki o dili okurken bazı cümleleri tekrar tekrar okudum.Çok keyifliydi.
Yedinci Gün
ALABANDA YAYINLARI
Yu Hua
Ürünü İncele
Yang Fei,ölümüyle yeni bir hayata başlar ne kadar ironik gelsede.Bu hayat henüz gömülmeyenlerin dünyasıdır.Ve burada bize 41 yıllık yaşantısındaki tuaflıkları,sahiplenilmeyi,terkedilişleri,arayışları, pişmanlıkları,şaşkınlıkları,sevgiyi öyle naif anlatır ki kitap elinde iken o dünyanın içindesindir.Sadece kendi hikayesi değidir koca bir Çin'i sunar bize.Ve biz de anlarız burası sadece Çin değildir.Sanki ülkemiz sanki dünya resmedilir.Yokluk ve getirdiği çaresizlik,çıkmazlar,yanlış yollara sapma...Ülkemdeki o kadar ölümü anımsatır ki onlar da orda mı acaba diye düşünürsün.301 madenci ,78 tatilci,her gün hayattan koparılan kadınlar,Narin,şehitlerimiz,çığ altında kalan 42 kişi,depremin yok ettikleri ve kendi en yakınımızdaki kayıplar...Sanki sayfaları sürekli karıştırısak onlara da denk geleceğiz gibi.