mezamorta

Mesaj Gönder

Yorumları

8Yorum
Türkiye'nin Akdeniz Siyaseti (1923-1939)
KOÇ ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI
Serhat Güvenç
Ürünü İncele
Dolu ve akıcı bir kitap. Cumhuriyetin ilk dönemi Türk dış politikasının gelişimi, karakter olarak izlediği hareket tarzı, orta büyüklükte bir devlet olarak uluslararası toplum tarafından görünüşü ve bu bağlamda deniz kuvvetine bakışını ve yaklaşımını yazarlar çok güzel anlatmış. Kesinlikle tarafsız bir bakış açısından olayları yansıtmış, Türk dışişleri arşivlerini açmadığından çoğunlukla yabancı kaynaklardan yararlanmışlar fakat objektif bir eser ortaya koyabilmişler. Okunması faydalı olur.
İskender
DOĞAN KİTAP
Elif Şafak
Ürünü İncele
"Haddime düşmeyerek; Olmamış, kendimi Elif Şafak''ın son kitabını okumuş gibi değil de bir bestseller okumuş gibi hissediyorum. Nerede Şehrin Aynaları, Pinhan, Mahrem nerede İskender. Siyasal mülahazalarla Elif Şafak eleştiriyor değilim, edebi tat olarak ruhuma hiç dokunmadığı, değmediği, düşünülebilecek tüm klişelere girdiği, kaygan ve zemini olmayan bir altyapı ve hikaye ile vardığı nokta ve geçtiği duraklar çok zorlama olduğu için yakınıyorum. Dilimde ekşi bir tat bırakıyor bu kitap, sanki yalnızca Elif şafak markası ile satılıyor gibi hissediyorum, başka bir yazarın, bilinmeyen bir yayınevinden ilk kitabı olsa ne kadar dikkat çekebilir bilmiyorum. Çeviri olmasından mı diye düşünüyorum, ama (yazar ile birlikte) notu beni umutsuzluğa sevk ediyor, ister istemez düşünüyorum olmamış Elif hanım haddime düşmeyerek. Daha iyilerine layık olmasak bile sen daha iyilerini yapmıştın.
Firarperest
DOĞAN KİTAP
Elif Şafak
Ürünü İncele
elif şafak ı ilk defa okuyorum ancak iyi bir izlenim vermedi bu kitap bana.bölümler çok yüzeysel geçilmiş ve feminist tavırları ağır basıyor.tavsiye etmiyorum.
mezamorta
mezamorta 29 Ocak 2011 yanlış yerden başlamışsınız o zaman Elif Şafak okumaya. Mahrem'den Pinhan'dan başlayın en son okumanız gerekenlerden birisidir belki de firarperest.
Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu
DOĞAN KİTAP
Haruki Murakami
Ürünü İncele
İlk defa Haruki Murakami okumaya başlayanlar; çok şaşırtacak, belki anlayamayacaklar kırk elli sayfadan fazla okuyamayarak kenara atacaklardır. Murakami tutkunlarınıysa mutlu mesut edecektir en nihayetinde.
Yayınevi, yazardan herhalde o kadar memnun ki yarım gazete sayfaları dolusu reklamlar verip son kitaplarından basmaya başladığı yazarın ilk kitaplarını da aynı hız ile çevirttirerek yakışmayacak imla hatalarına aldırmadan basmaya devam ediyor.
Kimi yazarların kariyerinde gittikçe yükselen kendini aşan, kimilerininse inişli bir çizgisi olabiliyor, bence Murakami ilk kısma giren yazarlardan. Sahilde Kafka ile okumaya başladığım yazarın her kitabından çok ve bu kitabından da çok fazla zevk aldım ama bir Sahilde Kafka veya Zemberekkuşu'nun Güncesi'nin yerini tutamadılar.
Hayali bir dünyayı sentetik olgular üzerine gerçek imgelerden yararlanarak öyle bir monte ediyor ki hayran olmamak elde değil. Hem de bunu harikulade sade bir dil ile yapar. Çevirisinden okuduğumuz ve Japon edebiyatına intibakımız olmadığından diline ve anlatımına söz söyleyebilecek durumda değiliz, biz onun muhteşem tutarlılıkta devam ettirdiği dünyasına hayranız, ne kadar uzak olsa bile tanıdık unsurlar barındırır bizden diğer kitaplarının çevirilerini de beklemekteyiz bu yüzden.
Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında
DOĞAN KİTAP
Haruki Murakami
Ürünü İncele
Tamam, yazarın emeğine saygım sonsuz. Çeviri güzel. Kitabın dili ve anlatımı sürükleyici. Sayfalar bitse de sonunu öğrensem diye düşünüyorsunuz. Son sayfaya geldiğinizde ise kitaba ait bir sonun olmadığını görüyorsunuz. Simamoto' ya ne oldu, Hacime ve Yukiko bundan sonra ne yapacak? Yazar yaşantısının bu kısmı ile ilgili neye karar verdi? Bunlar havada kalıyor. Kitabın tek sevmediğim yanı bu oldu.
mezamorta
mezamorta 12 Kasım 2010
İlk defa Haruki Murakami okumuş olan bir insanın düştüğü hataya düşmemek gerekir. Murakami'nin güzel bitirmek, sonuca ulaşmak gibi bir derdi yoktur, Murakami'nin gerçeğe bağlı kalmak, inandırıcı olmak gibi bir derdi hiç yoktur. Murakami'nin okuduğum son kitabıydı ve bence içinde yaşadığımız dünyaya en yakın unsurlar barındıran kitabı da buydu.
1 2