hamit70

Mesaj Gönder

Kazandığı Rozetler

Kitapkurdu
Kitapkurdu

Yorumları

36Yorum
İslam Düşüncesinde İman Kavramı
PINAR YAYINLARI
Toshihiko Izutsu
Ürünü İncele
Kitapta yazar bizlere İslam tarihindeki Kur'anî kavramların nasıl oluyor da bu kadar farklılık gösterdiğini çok açık bir şekilde anlatıyor. Çevirinin de bu netliğe büyük katkısının olduğunu düşünüyorum. Kavramların farklı olmasından daha önemlisi sadece "iman" kavramı konusunda en az 25 grubun birbirini tekfir etmesi üzerinde özellikle vurgu yapması çok önemli. Örneğin: Amel imandan mıdır? İman kalp ile mi, dil ile mi yoksa eylem ile mi yapılsa yeterlidir? Yoksa hepsinin de olması mı şarttır? İyi okumalar.
Diktatöre Karşı & Gönüllü Kulluk Üzerine Söylev
LİBERUS
Etienne de La Boetie
Ürünü İncele
"İnsanlar çoğu kez aldatılma ile özgürlüklerini kaybederler; bu durumda başkaları tarafından kandırılmaktan çok kendi kendilerini aldatırlar." 500 yıl önceden bugünleri belki de yarınlarımızı anlatmış. Mutlaka okunmalı.
Yeni Dünyanın Cesur İnsanı
TUTİ KİTAP
Sinan Canan
Ürünü İncele
Okuyucuyu karşısına alıp hazırlanmış bir kitap. Çok hoş. Okurken de kendi sesinden okuyorsunuz. Geleceğin tehlikeli ortamını anca cesaret ile aşabilirsiniz. Aksi halde var olabilmeniz mümkün değil. "Korku duygusunun yokluğu bir hastalıktır. Korku yoksa cesaret de yoktur. Seni zapt etmek isteyen tüm sistemler, önce korkularını kullanır. Seni sen yapan korkuları fark edersen, cesaret denen yeteneğin neden yeni dünyanın en önemli yeteneği olduğunu da fark edersin."
Aklımın Erdiği
ANKARA OKULU YAYINLARI
İlhami Güler
Ürünü İncele
Yine vicdanın sesini dinleyip kaleme alınmış ilhamlar. Şiddetle tavsiye ederim. "Tanrı, insanları kendisi gibi olmaya çağırırken (3/146, 5/44, 3/79); peygamberi aynı şeyi tekrar ederken; dindarlar kutsal metinleri/kaynakları sömürmeyi, istismar etmeyi, köpürtmeyi, tekrar etmeyi, yalakalığı-yavşaklığı marifet sanırlar."
Evrenin Kısa Tarihi
PEGASUS YAYINLARI
Joseph Silk
Ürünü İncele
Evren hakkında belkide yazılmış en kapsamlı kitap. Ancak ciddi altyapı istiyor. T=0 anından itibaren T=10^(-43) saniyeden itibaren evrendeki oluşumu anlatıyor size. Hele ilk 3 dk içinde olanları anlamak için ciddi kafa yormak gerek. Bu kitap sonrası okuduğum bütün evren ile ilgili kitapları çok rahat anladım. Tavsiye ederim.