ebrulibrarian

Mesaj Gönder

Yorumları

80Yorum
İşaret 2. Kitap
DESTEK YAYINLARI
Deniz Erten
Ürünü İncele
Deniz Erten'in yeni bir kitabı çıksa alır mıyım, almam. Din ve Tasavvuf konulu olan iki ciltlik kitapta güzel bilgiler de var ama bir insan bu kadar tekrara düşmez. Kitap gayet net bir şekilde 1 cilt arkadaşlar yarısı tekrar, sıkıldım, değişik bakış açısı var duymadığım bilgiler ediniyorum diye okudum okumasına ama bitmek bilmedi kitap. Kitap uzun sürdüğü daha doğrusu süründüğü için bunaldım, kitabın değişik yönü kelime kelime kuranı açıklamış bilimsel yönlerden desteklemeye çalışmış, sabırlı arkadaşlara iyi okumalar dilerim.
Tutumlu Kırkayak Fanti
PHOENİX YAYINEVİ
Adnan Özveri
Ürünü İncele
Çizimleri, renkleri iyi sayılır, konu olarak da çocuğunuzun dinleyebileceği türden ama mutlaka alın diyebileceğimiz bir kitap da değil.
Güneşe Bakmak Ölümle Yüzleşmek
KABALCI YAYINLARI
Irvin D. Yalom
Ürünü İncele
Güneşe bakmak kadar zor olduğundan bahsetmiş ölümle yüzleşmenin, ölüm korkusunu yenmenin... Aslında bu kitabı okuyana kadar hiç düşünmemiştim, ölüm hakkında ne hissederiz, neler aklımıza yer etmiştir de zaman zaman farklı olaylarda nasıl karşımıza çıkar diye. Hastalarından örnekler vererek anlatması, özellikle rüyalardaki olayları ve kişileri açıklaması, ünlü düşünürlerin cümlelerini hayat felsefesi haline getirip kitabında da sıkça yer vermesi çok hoşuma gitti. Bu arada makale, kitap ve film önerileri de var. Dili gayet anlaşılır, sadece meslektaşlarının anlayacağı şekilde yazmaması da bizim için avantaj olmuş.
Havva'nın Üç Kızı
DOĞAN KİTAP
Elif Şafak
Ürünü İncele
Bu kitabı okuduktan sonra hayatta ne kadar da "ara"da kalarak yaşadığımızı gördüm. Bazen anne ile baba arasında, bazen iki kardeş, iki arkadaş, eş ile aile... diye uzar gider liste Peri de böyle sessiz kalmış, arada kalmış zıt kutupların çok olduğu yerlerde güçsüz kalmış. Önce ailesinde, sonra okulda, sonra arkadaşlarıyla ve en sonunda fark etmiş ki hayat zıtlıklarla dolu, olmaz dedikleri olmuş, benimsemediği fikirleri dinlemeyi, uyuşmazlıkları ile yaşamayı farklılıkların aslında özgürlük olduğunu deneyimlemiş. Kitapta benim en çok hoşuma giden bölümler üniversite zamanlarında Prof. Azur'un dersleri, Tanrı Felsefesi üzerine dersler veren hocadan farklılıkları, saygıyı, hayata felsefeye dair güzel fikirler ediniyoruz. Soru sormanın önemini, azimliliği, kabul etmemeyi, karşındakine çözüm sunmayı ve daha birçok şeye dokunmuş Elif Şafak romanında.
Anaokulunda Kış Dönemi
TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI
Sandra Ladwig
Ürünü İncele
Renkler, çizimler ve hikaye gayet iyi. Okurken değişiklik zorunda kalmadan imlası ve kelimeleri gayet özenli seçilmiş gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.