Yorumları

10Yorum
İnce Memed 1
YAPI KREDİ YAYINLARI
Yaşar Kemal
Ürünü İncele
Yaşar Kemal gerçekten çok çok üst düzey bir yazar. Karakterlerle özdeşleşiyorsunuz. Onlarla öfkelenip, onlarla seviniyorsunuz. Yalnız şunu söyleyeyim her ne kadar çok keyif almış olsam da diğer ciltlerini almakta acele etmeyeceğim. Bunun iki sebebi var. 1. Hikayeyi, karakterleri çok uzun süre unutmayacağıma eminim. 2.Yaşar Kemal bugünün dizilerinin bölüm sonları gibi bırakmamış hikayeyi. İnanılmaz bir merak içinde kalmıyorsunuz. DipNot: İnce Memed çok sevimli bir çocuk, çocukluğunu, Süleyman'ın yanındaki maceralarını bir kitap olarak uzun uzadıya okumak isterdim :)
Ciğerdelen
KUBBEALTI NEŞRİYAT
Safiye Erol
Ürünü İncele
Metoduna hayran kaldım. Bir dönem yaşamış olan tarihi karakterlerin torunlarının bugünkü yaşamından başlayıp hem günümüzdeki yaşantıyı hem de geldikleri soyun geçmişteki yaşantılarını kıyaslayabilmek bana tatmin edici bir lezzet verdi. Hem insani hem ilahi aşkı yaşayan aynı kadının, bu iki aşk karşısında nasıl etkilendiği ve hepsi birbirinden kıymetli muhteşem dizelerin satır aralarına serpiştirilmesi. Safiye Erol'un diğer kitaplarını da okumaya karar verdim.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü
DERGAH YAYINLARI
Ahmet Hamdi Tanpınar
Ürünü İncele
Okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Nuri Efendi'yi biraz daha detaylı okuyabilmek isterdim. Yalnız şunu da ekleyeyim buradaki yorumlara bakıp ilk sayfadan itibaren salyalarınız aka aka okuyacakmışsınız gibi düşünmeyin. Karakter tanıtımları fazla detaylı ve uzundu. Bazıları sıkıcıydı. İlk 200 sayfa ara ara sıkabilir ancak sonrası muazzam lezzetli.
OZAN kapancı
OZAN kapancı 04 Aralık 2023 1/3'ünü okudum gerçekten çok sıkıcı ve zaman kaybı bir kitap.
Kudüs… Ey Kudüs
KRONİK KİTAP
Larry Collins
Ürünü İncele
Yazarların tarafsızlığını fark etmek pek zor değil. Bu kadar bilgiyi yansız olarak veren, Kudüs'ün yakın dönem tarihine ışık tutarken, tarafların iç dünyasını yansıtan harika bir eser.
Kardeşimin Hikayesi
İNKILAP KİTABEVİ
Zülfü Livaneli
Ürünü İncele
Yine popüler olan şaşırtmadı ve beklenti altında kaldı. Livaneli'nin kalemini çok beğeniyorum ancak hikaye yavandı. Katilin kimliğini zerre kadar merak etmesem de, üstünkörü yaptığım tahmin doğru çıktı. Özetle sonu öngörülebilir vasat bir kitaptı.
1 2