Yorumları

22Yorum
Gelecek Ekspresi & Çöp Dünya
TİMAŞ İLK GENÇ
Özgür Balpınar
Ürünü İncele
Gerçekten çevreye duyarlı olunması gerektiğini dile getiren, ileriki yıllarda neler olabileceğini gözler önüne seren güzel bir kitap. Beni rahatsız eden bir nokta var. 2020 yılında ortaya çıkan yapay et güzellemelerinden ötürü et ile ilgili kısımlar canımı sıkıyor. Bir jean pantolon üretiminde sadece yıkama için 70 ton su tüketiliyor. Kitapta biftek için 22 ton su kullanıldığı söyleniliyor. Bu et konusunda yazarı pek samimi görmedim açıkçası. Dünyaya daha çok zarar verilen ürünler tüketilirken, insanlar başka şekillerde dünyaya zarar verirken tutturmuşlar inekler gaz çıkarıyor, ozon tabakasına zarar veriyor. Maksat farklı diye düşünüyorum. Bu yüzden yazarın bu kısa bölümü canımı sıktı. Geri kalan bölümler hem eğlenceli, hem de faydalı gerçekten, hakkını yiyemem.
tarsusi
tarsusi 08 Ekim 2022 yorumunuz için teşekkür ederim. bu hassasiyetinizi destekliyorum.
Transhümanizm & İnsanın ve Dünyanın Dönüşümü
ELİS YAYINLARI
Ahmet Dağ
Ürünü İncele
dili biraz ağır, fazla akıcı değil okumakta zorlandım. bazı yerlerde tekrarlar gidilmiş bu durum biraz sıkıcı. alanında nadir bir kitap ama yine de okunabilir.
Zaman Makinesi
İTHAKİ YAYINLARI
Herbert George Wells
Ürünü İncele
yazım tarihi dikkate alınarak değerlendirildiğinde gerçekten başarılı bir kitap
Cesur Yeni Dünya
İTHAKİ YAYINLARI
Aldous Huxley
Ürünü İncele
üstün insan meydana getirme çabası ve zırvalıkları...
10 Milyar
NTV YAYINLARI
Stephen Emmott
Ürünü İncele
2 eleştiri var temel olarak. Biri yazara diğeri yayıncıya. Yazar 10 milyar nüfusa ulaşacak dünya nüfusunun ihtiyaçlarını karşılamada kaynakların yetersiz kalacağı bununda dünyanın sonunu getireceği. dünya 10 milyar insana neden yetmeyecek çünkü insanoğlu ihtiyaçlarını karşılamada çok açgözlü ve müsrif. Ayrıca yazar dünyanın iklim değişikliğine neden olan asıl ülkelerin ( Amerika, Avrupa ve İngiltere) bundan en az etkilenecek ülkeler olacağını iklim göçmenlerine karşı ülke sınırlarını korumaya yönelik tedbirlerini arttıracaklarından bahsediyor.