simanboşluğu

Mesaj Gönder

Kazandığı Rozetler

Kitapkurdu
Kitapkurdu

Yorumları

7Yorum
İnsan Olmak
METİS YAYINLARI
Engin Geçtan
Ürünü İncele
Kitabı okurken ara ara: ''Yazar beni nereden tanıyor?'' dedim. Siz de okurken mutlaka kendinizde değiştiremediğiniz veya eleştirdiğiniz ne varsa kökenine dair aydınlanacaksınız. Rahmetli Engin beyle tanışmayı ve danışanı olmayı çok isterdim. Kendisine Allah'tan rahmet , geride kalan bizlere de kendi olma cesaretini gösterebilmeyi dilerim. Okuyun ve okutunuz efendim.
Göğü Delen Adam
AYRINTI YAYINLARI
Erich Scheurmann
Ürünü İncele
Fıtratı bozulmamış bir insanın , sıradan bulduğumuz şeylere bakışına şahit olacaksınız. Tekrar okurum dediğim kitaplardan. Günümüz minimalizmi ile karıştırılmamalı.
İdeolocya Örgüsü (kod36)
BÜYÜK DOĞU YAYINLARI
Necip Fazıl Kısakürek
Ürünü İncele
Kitaplarını okumadan önce "insana cahil" olmanın özgüveniyle yazar hakkında olumsuz önyargılara sahiptim. Kitabını okuduktan sonra yazar sayfa sayfa yüreğime vurdu. O nasıl bir hayâldir ki devlet ve toplum Büyük Doğu şeklinde vücut bulmuş ve gönüllere nakşolmuştur. Tefekkür zirveye ulaşmış ,tevhid gerçek manasına rahmetli Necip Fazıl'ın yüreğinde de kavuşmuştur.Şimdi diyorum ki : Zaman bendedir ve mekân bana emanettir! Mekânın cennet makamın âlî olsun üstad! Bana da dâvanı anlamak nasip ola.
Yalnızız
ÖTÜKEN NEŞRİYAT
Peyami Safa
Ürünü İncele
Özlediğim nadir romanlar arasında. 2-3 günde bir alıyorum elime. Böyle bir roman hangi ruh halindeyken yazılır ve ne kadar tecrübe gerektirir? İçindeki tahlilleri ruhuma kazımak istiyorum. Aşk, sağlık, eğitim, yönetim, aile ,psikoloji... Birçok konuya değinmiş yazar. Kitaptan bir bölüm: " ...bir öksürükle gökte bir yıldızın düşmesi arasında sıkı münasebetler vardır..." Bir sağlıkçı olarak ruh ,evren ve hastalık arasında kurulan ilişkilere kesinlikle katılıyorum. Bu muhteşem başyapıtı yazma ilhamını veren tüm ilimlerin sahibi el-Alîm olan Allah'a sonsuz şükür ederim , kitabın yazarı rahmetli Peyami SAFA'YA da Allah'tan mağfiret dilerim.
Hay Bin Yakzan
YAPI KREDİ YAYINLARI
İbn Tufeyl
Ürünü İncele
Hay'ın akıl yoluyla Tanrı'ya nasıl ulaştığını anlatıyor.(İbn Tufeyl'in yazdığı bölüm için) Evet, akıl yoluyla Tanrı bulunabilir ama Allah ancak vahye dayalı bir din yardımıyla bulanabilir. Kitapta da Tanrı'yı bulduktan sonra Allah'a ulaşması; başka yerde yaşayan müslümanın Hay'ın yaşadığı adaya ulaşıp, Hay'a tebliğ etmesiyle olur. Okunmasını şiddetle salık veririm. Lâkin okurken unutulmamalıdır ki üstad Necip Fazıl 'in ifadesiyle bu iş ne akılla ne de akılsız çözülebilir.
1 2