Yorumları

4Yorum
İçimizdeki Şeytan
YAPI KREDİ YAYINLARI
Sabahattin Ali
Ürünü İncele
Sabahattin Ali'nin diğer iki romanıyla karşılaştırıldığında, edebi kaygıdan ziyade dönemin siyasi ortamına eleştiri kaygısı taşıyan bir roman. Ömer'in iç dünyasının yeteri kadar incelenmediği, psikolojik boyutu açısından amacına ulaşamayan bir eser. Ancak roman kahramanlarının aşka ve topluma ilişkin tiratları çok etkileyici. Romanda özellikle dönemin edebiyatçılarına yönelik eleştiriler de dikkat çekiyor. Romandaki Emin Kamil'e ait "Tükürdüm gözlerimi ağzımdan boncuk gibi" dizelerinin aslında Necip Fazıl'ın "Kustum öz ağzımdan kafatasımı" dizelerini işaret ettiğini düşünüyorum. Roman 5 puanı hak ediyor ancak Sabahattin Ali'nin diğer romanlarına haksızlık etmemek için 4 veriyorum.
Kuşlar Yasına Gider
EVEREST YAYINLARI
Hasan Ali Toptaş
Ürünü İncele
Yazarın daha önceki kitaplarını okumamıştım. Sıkıcı bir kitap beklerken son derece akıcı bir kitap olduğunu gördüm. Günlük ve sıradan olaylarla (diş tedavisi, günlük şehir hayatı, vb.) fantastik bir imgeyi (yolculuk esnasında kendisini takip eden at) çok iyi bir şekilde harmanlamış. Çok farklı ve yeni bir roman dili oluşturmuş. Roman seven herkesin keyif alacağına inanıyorum ancak asıl keyfi, roman sevmeyen okurların alacağını düşünüyorum.
Merkez Siyasetin Perde Arkası
HAYY KİTAP
Mehmet Keçeciler
Ürünü İncele
Mehmet Keçeciler'in siyasi hayatını kendi ağzından detaylarıyla anlatıyor. Özellikle 1980 öncesi ünlü Konya mitingi ve Keçeciler'in Özal ile ilişkisinin detayları öne çıkıyor.
1984
CAN YAYINLARI
George Orwell
Ürünü İncele
Cesur Yeni Dünya ile birlikte en iyi distopyalardan birisi.