bozgokcen

Mesaj Gönder

Kazandığı Rozetler

Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilge
Bilge
Kaşif
Kaşif

Yorumları

28Yorum
Csutora & Şahsiyetli Bir Köpeğin Hikayesi
CAN YAYINLARI
Sandor Marai
Ürünü İncele
Sandor Marai’nin okuduğum ilk kitabı. Açıkçası beklentimin biraz altında kaldı, sonunu böyle beklemiyordum. Kullanılan dil beni yer yer sıksa da hızlı okunuyor. İçerik açısından ben köpeğin ağzından yazılmasını beklemiştim, belki daha tatlı olabilirdi. Bana yine Macar yapımı olan Beyaz Tanrı (Feher Isten) filmini hatırlattı.
Şimdi Buradaydı
EVEREST YAYINLARI
Irmak Zileli
Ürünü İncele
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Türkçesini, duyguları, yüksek tempoda olmasını sevdim ancak bitmesine 30-40 sayfa kala biraz sıkıldım ve sonu anladım gibi oldu. Bilinç akışı tekniği güzel olsa da bazen yorabiliyor. Açıkçası son böyle mi olmalıydı, kafamda soru işareti yaratıyor. Oradan puan kırdım, genel olarak okunmasını tavsiye ediyorum.
Küçük Eller
NOTOS KİTAP
Andres Barba
Ürünü İncele
Kitabı doğru incelemek için kitaba mesafeli durmak gerekiyor.Yazarın Işıklar Ülkesi kitabını da okuduğum için yazım tarzını, neyi amaçladığını daha rahat kavrayabildim. Öncelikle “masum çocuk” fikrini yıkma amacıyla yazılan bu kitaplar, oldukça rahatsız edici. Kitabı okumanın ağır bir yükü var, bayıldım harikaydı gibi şeyler söylemek mümkün değil. Amaca ulaşmak konusunda ise başarılı. Yazarın dili çok akıcı, her iki kitapta da merakla ve gerginlikle okuyorsunuz. İdil Dündar da harika bir çeviri yapmış. Çocukların duygularını ifade edemeyişi, şiddete meyilleri ama ebeveynsiz hayatla tek başlarına başa çıkmalarının öfkesi, yeni gelenin aykırılığı çok güzel betimlenmiş ve acayip rahatsız ediyor. Çocukken hepimizin kafasından olur olmadık düşünceler geçmiştir. En patavatsız olduğumuz ve dünyayı henüz anlamlandıramadığımız o dönemin, ağır travma sonrası bir çocuğa tasviri de anlatılıyor. Okursanız iki kitabı da yakın zamanda birlikte okumanızı tavsiye ederim.
Nils Vik’in Öldüğü Gün
METİS YAYINLARI
Frode Grytten
Ürünü İncele
Kitap ilginç bir şekilde hem çok yavaş ilerliyor hem de hızlı. Nils Vik’in hayatındaki son günü okuyoruz ama hayatında tanıdığı pek çok kişiyle hikayesine de ortak oluyoruz. Hüzün ağırlıklı, belki de onun günlüğünün içindeymişiz gibi. Kitap bitiminde hissettiğiniz duygu yas değil de Nils’in kaybettiklerine duyduğu özlemi anlamak oluyor.
Boşluk
NESİN YAYINEVİ
Anna Llenas
Ürünü İncele
kesinlikle çocuk kitabı diyip geçilmemeli, her yetişkin okuyup kendi içinde anlamlandırabilir. hatta zaman zaman tekrar okunup bize içimizdeki boşlukla nasıl yaşanır hatırlatması gerekiyor. çok beğendim, başucumda duracak