vkarakuzu

Mesaj Gönder

Yorumları

6Yorum
Zaehir
BANLİYÖ KİTAP
Yağmur Çakan Susar
Ürünü İncele
"Kendini Tanıma" gibi büyük laflar ederek başlanmış fakat daha gerçekte bunla ilgisi olmayan bir düşünceler anarşisi içinde dolaşmadan bahsetmiş. Kitapta derin bir şeyler aramayın, çünkü yok.
Sufilerden Günümüze Yansıyan Bilgelik Hikayeleri
BUTİK YAYINCILIK
Idries Shah
Ürünü İncele
Bu kitap çok saçma sapan arabesk bir yapıda, ordan burdan hikayeleri konulmuş, ne anlatılan hikayeler bir anlama bağlanmış, ne de bir anlam bütünlüğü var , oarada ne kastedilmiş anlayana bravo derim. Zannederim yazar birazcık tasavvuf sohbeti dinlemiş edindiği malumatla batıda bilgelik satmaya başlamış. Tasavvufla ilgilenen birinin ciddiye alacağı bir kitap değil.
İtiraflarım
ANTİK YAYINLARI
Lev N. Tolstoy
Ürünü İncele
İtiraflarım benimde zaman zaman açıkça ifade edemediğim, kelimelere dökemediğim düşünceleri çok güzel analiz edip sorularına cevap aramış. İnsan yeryüzüne niçin gelmiş ? Hayatı incelediğinizde sanki insan yeryüzüne acı ızdırap çekmek için gelmiş gibi görünüyor. Bu sorulara cevabı bilimde ve felsefede aramış ve bilimin ve felsefenin bunlara cevap vermekten çok uzak olduğunu ifade ediyor. Bu kitaba belki başlık "Din bir insan için gerekli mi ?" de olabilirdi. İnancın insan hayatına ne katkısı olduğunu görmek isteyenlere tavsiye edilecek mükemmel bir kitap. Hayatın anlamı, felsefe ve din konusunda meraklı olanlara kesinlikle tavsiye edilecek bir kitap.
Hayat Yolunda
DOĞAN KİTAP
Taha Akyol
Ürünü İncele
Kuru ideolojilerin, yaldızlı sözlerin genç yaşlardaki etkisi magazin basınının magzin meraklısı insanlara etkisi gibi. Bir kaç slogan ve bir kaç özenle seçilmiş örnekler gençleri sokaklara sürüklemeye kırıp dökmeye yetiyor. Neden diye sorulduğunda ,ülkemin , insanlığın kurtuluşu için vs. Peki o yaşlarda hangimiz soruyoruz, ülkenin kurtuluşu, insanlığın hizmetince herşeyden önce senin yaptığın tahsili en iyi şekilde yapman olur, ancak çok iyi bir mühendis, iyi bir doktor, iyi bir sanatçı .. ülkeyi kurtarmanda vesile olur diye.
Keşke bu kitap 1970 lerde bütün gençlere okutulsaydıda 1977-1980 yıllarındaki olaylar yaşanmasaydı. Sayın Talha Akyol böyle bir eserle iyi bir hizmet yapmış teşekkürler. Hem memleketin geleceği, hem de çevremizdeki gençlerimizin geleceği için bu kitabın okunup okutulmasında çok büyük fayda görüyorum.
Çanakkale Askerine Rütbe Gerekmez
KASTAŞ YAYINLARI
Sezen Özol
Ürünü İncele
Kitap Çanakkale Savaşı'nı bir askerin gözünden anlatmaya çalışmış. Zaman zaman konular arasında ani geçişler sanki sonradan bir olay araya eklendi hissi veriyor. Eleştirilecek tarafı bürütün dünyası köyden ibaraet olan bir askerii ta Abdülhamit e karşı yapılan ayaklanmanın perde arkasını , hatta dünya siyasetini bilebilecek kadar bilgili göstermesi bir tezat . Gende okumaya değer bir kitap
1 2