Yorumları

4Yorum
Kıymetli Evrak Hukuku
ON İKİ LEVHA YAYINCILIK
Prof. Dr. Abuzer Kendigelen
Ürünü İncele
Az lafla çok şey anlatabilen iki büyük Hoca'nın kıymetli eseri. İçeriği teorik olarak mükemmel olmakla beraber, anlatımda sıklıkla yargı içtihatlarına atıf yapılarak uygulamayla sıkı bir bağ kurulmuş.
Savaş ve Barış Hukuku
SAY YAYINLARI
Hugo Grotius
Ürünü İncele
Tabii hukukun ne olduğunu ve uluslararası hukukun temellerini öğrenmek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir kitap
İntihar
POZİTİF YAYINLARI
Emile Durkheim
Ürünü İncele
Hukuk Sosyolojisi dersinde bolca değinilen bir kitap olduğu için ilgimi çekmişti. Sadece sosyolojiyle ilgilenen birinin değil, toplumla muhatap her meslek grubundan insanın okuması gereken bir başyapıt. Durkheim’ın metadolojisi daha iyi kavrayabilmek adına öncesinde ‘Sosyolojik Yöntemin Kuralları’ da okunabilir.
Pratik Usun Eleştirisi
SAY YAYINLARI
Immanuel Kant
Ürünü İncele
Kant’ı anlayabilmek yeterince zorken, bu çeviri de size pek yardımcı olmuyor. Eser için mesai harcamanız lazım ama bu mesaiye de değer.