Yorumları

5Yorum
Fatih ve Fetih & Mitler ve Gerçekler
LİTERATÜR YAYINLARI
Erdoğan Aydın
Ürünü İncele
Evrensel bir bakış açısıyla yazılmış, harika bir kitap, bir solukta okudum.
Kırmızı Pazartesi
CAN YAYINLARI
Gabriel Garcia Marquez
Ürünü İncele
gerçekten olay kurgusu çok ilginçti..<br />ancak benim vurgulamak istediğim şey,çevirinin çok başarılı ve asıl dilinden yapılmış olması..Maalesef bir çok yayınevi kitapları aslından çevirtmiyor,<br /><br />yayınevini(CAN yn) ve çevirmeni kutluyorum..
Rüstem Paşa
İNKILAP KİTABEVİ
Cahit Ülkü
Ürünü İncele
Cahit Ülkü yü ''Son Hazaryalı'' dan biliyoruz. bize lise tarih kitaplarından başka şeyler anlatıyor bütün kitaplarında..

kimileri ''tarih romanlardan öğrenilmez'' diyor..efendim sizde artık tarih anlatın öğrenelim..

Rüstem Paşa çok akıcı ve sıradıdşı bir kurgulama.. ancak yer yer fazlaca tarihi açıklamalara gitmeseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum....
Sünnet
KURALDIŞI YAYINLARI
Nil Gün
Ürünü İncele
Sunnetin farz olmadigini bu kitaptan ogrendim. Tarihcesini de. Ve 2.5 yasindaki oglumu bu yasa kadar sunnetten korudum. Iki kez cok acil sunnet olamsi gerekir dediler. Baska doktora goturduk. Gerek olmadigini soyledi. Gercekten de iki durumda da hic birsey yapmadik ve sorun gecti.
Cocuklarimizi kasaplardan koruyalim. Cok gerekmedikce onlara ilac verme hakkimiz bile yok. Ogluma igne yapilmamasi icin ne ozverilerde bulundum. Onu opmek icin bile ondan izin almam gerektigine inaniyorum. Adet yerini bulsun diye vucudunun bir parcasini kestirme fikri bana korkunc geliyor. Kiz cocuk, erkek cocuk bir mucize olarak hicbir eksigi ve fazlasi olmadan doguyor ama biz erkek cocuklardan bir parcanin kesimesi gerektigini dusunuyoruz.
Unutmayalim Kuzey Afrika ulkelerinde de kizlarin %90 sunnet ediliyor. Turkiye`de hangi anne kizinin klitorisinin kesilmesini kabul edebilir. Bunu erkek cocuklara neden reva goruyoruz?
orkideci
orkideci 16 Şubat 2011
Altan Bey haklı..Doktorlar alışkanlık üzere,zaten sünnet olacak, diye çocukları sakatlamaktadırlar..

''Bir ülkede gözlerin daha iyi görmesi için bebekken damlatılan bir sıvının renkkörlüğüne neden olduğunu hayal edelim.Bu alışkanlıktan o halk nasıl kurtarılabilinir?

görüyorlar ama renkleri değil... sünnetle sakatlanan erkekler de böyledir...
Suskunlar
İLETİŞİM YAYINLARI
İhsan Oktay Anar
Ürünü İncele
İhsan Oktay ANAR'ın diğer kitaplarını da okudum. Amat kitabı dışındakiler, çok etkileyici değil. Hani bir yemeği tadarda neyinin eksik olduğunu bulamazsınız ya onun gibi bir şey. Sanki Yazar kitaba başlamış, konu nereye çektiyse oraya girmiş gibi.
orkideci
orkideci 25 Kasım 2009 bence de en etkileyici olanı AMAT ama kaptanın gemiye 180 derece döndürme kısmı bana günümüz filmlerinden bazı sahneleri hatırlattı..yanılıyor muyum?