Yorumları

12Yorum
Yeni Orta Asya ya da Ulusların İmal Edilişi
METİS YAYINLARI
Olivier Roy
Ürünü İncele
yazar 1990'larda bağımsızlık ilan ederek kurulan bu yeni ulus-devletleri (Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan) rus işgali öncesi ve sonrası ile bu günkü bu devletlerin rus komünizmi(sömürüsü) ile nasıl yeniden(dili, kültürü, siyasal ve coğrafi yapısı ile) yapılandırıldığını detaylı birşekilde anlatmıştır. kitabın dili biraz ağır olmakla birlikte olayları ve bölgeyi yazarın derinlemesine detaylı olarak incelemesi bugün siyasi tarışmaları ışık tutacak niteliktedir.
Uluslararası Örgütler ve Türkiye
ÇİZGİ KİTABEVİ
Şaban H. Çalış
Ürünü İncele
Kitapta uluslararası örgütleri inceleyen yazar akıcı ve etkili diliyle bir ders kitabı olmanın yanında Uluslararası Örgütler konusuna ilgi duyan tüm okurlar da dikkate alarak yararlanabilecekleri etkili bir kaynak kitap.
Romanya Dobruca Türkleri / 12-G-95
YENİ ZAMANLAR SAHAF (2. El Kitaplar)
Mehmet Naci Önal
Ürünü İncele
Türk tarihini sadece islamiyetle sınırlı tutmayan yazar islam sonrasına olduğu kadar islam öncesi türk tarihine de gereken önemi veriyor.Akıcı bir dile sahip olan kitap, hiç sıkılmadan bitirmek için sabırsızlanarak okuyacağınız bir eser.Ayrıca; Türk tarihine birde bir yabancı(Fransız) yazarın gözünden bakmak isteyenler için ilk başvurulması gereken kaynaklardan birisi.
Saddam Hüseyin & Tarih Yeniden Yazılırken
PLATİN YAYINLARI
Dr. Veysel Ayhan
Ürünü İncele
osmanlı devleti sonrasında Irak'ın iktidar yapısının şekillenmesini konu alan kitap özellikle saddamın adım adım Irakta nasıl iktidara geldiğini irdelemiş. Irakın iç yapısını, Saddamın siyasal örgütlenmesini, adım adım nasıl ortadoğuda başroli oynamaya başladığını detaylarıyla anlatan kitap Irak ve Saddam konusunu merak edenler inceleyenler için başvurulması gereken bir kaynak.
Her Şey Bitti Ana'ya Söyleyin
EVRENSEL BASIM YAYIN
Orhan Miroğlu
Ürünü İncele
bu kitabı okuduktan sonra şok oldum. bu benim ülkem mi, bu insanlar benim insanlarım mı? eğer kendinizle yüzleşmek, ve tahammül edebilirseniz, muhalif bir şeyler de okumak isterseniz bu kitaba baş vurmanızı tavsiye ederim.