Yorumları

33Yorum
Kamus-ı Türki & Latin Harfleriyle Osmanlıca - Türkçe Sözlük
İDEAL KÜLTÜR YAYINCILIK
Şemseddin Sami
Ürünü İncele
Osmanlıca'yı yeni öğrenenler için gerçekten çok faydalı olacak bir kitap. Kullanışı çok kolay. hangi kelimeyi hangi sayfada bulacağınızı gösteren bir kısımda var kitabın arkasında. bu işinizi daha da kolaylaştırıyor. hem latin harfleri hem de arap harfleri ile birlikte kelimelerin yazılması da ayrı bir güzelliği.
Mülakatlarla Türk Dış Politikası
USAK / ULUSLARARASI STRATEJİK ARAŞTIRMALAR KURUMU
Habibe Özdal
Ürünü İncele
Türk dış politikası ile ilgili farklı kişilerin görüşlerini içeren bir kitap, Herkese aynı soruların sorulması bir zaman sonra insanı sıkmaya başlıyor ancak kitabın hazırlanış amacı da bunu gerektiriyor. Dış politika ile ilgilenen kişilerin okuması gerekir diye düşünüyorum.
Bu Ülke
İLETİŞİM YAYINLARI
Cemil Meriç
Ürünü İncele
Kitabı okuduğumda gerçekten hayran kaldım. Zaman zaman elime alıp parça parça okuyorum ve hayranlığım yine artıyor. Cemil Meriç'in üslupu gerçekten harika. Sen bir az gelişmissin kısmı beni her zaman etkiliyor.
Osmanlı Belgelerinin Dili (Diplomatik)
TÜRK TARİH KURUMU
Mübahat S. Kütükoğlu
Ürünü İncele
Osmanlı'da devlet yazışmalarının nasıl olduğu hakkında detaylı bilgi veren bir kitap, Bu konularda araştırma yapan kişilere kesinlikle fayda sağlayacaktır.
Pozitivizmin Türkiye'ye Girişi
KADİM YAYINLARI
Murtaza Korlaelçi
Ürünü İncele
Pozitivizmin Türkiye Girişi adlı ödev hazırlarken çok işime yaradı. Bu konuda temel kaynak kitaplardan sayılabilir. Ancak pozitivizmin Cumhuriyet dönemine etkilerinden bahsetmemiş bu yönüyle eksik. Osmanlı'nın son döneminde pozitivizmin etkisinde kalmış kişilerden detaylı bir şekilde bahsetmiş. Yine pozitivizmin oluşmasına katkıda bulunan bilim adamlarından da bahsetmiş. tavsiye ederim. Kaynak kitap olarak her daim kullanılabilir.