Ayşe Esra Şen

Mesaj Gönder

Kazandığı Rozetler

Kitapkurdu
Kitapkurdu

Yorumları

6Yorum
İyi Aile Yoktur
İTHAKİ YAYINLARI
Nihan Kaya
Ürünü İncele
Kitabın sorgulatıcılığını sevsem de insanı acı bir dille travmalarıyla yüzleştirip ortada bırakıyormuş hissi yarattı. Sanki kitapla birlikte çocukluk travmalarıma döndüm ama o acıyla ne yapacağımı bilemedim ve bir süre boşluğa düştüm. Dini sorgulama bölümlerini okumak beni incitmedi ama Nihan Kaya’nın dilini oldukça sert, acımasız ve öfkeli buldum. Ebeveyn ve aile konularında fark edemediklerimizi sorgulamak güzel evet ama ben biraz daha şefkatli bir dili tercih ederdim
17 Haziran
TİMAŞ YAYINLARI
Alex Schulman
Ürünü İncele
Yazarın eski bir telefon bağlantısı ile çocukluğuyla konuşabiliyor olması oldukça dokunaklıydı. Bir yandan yazarken bir yandan kendine psikoterapi uygulamış gibi hissettim. Acaba çocukluğumda beni gerçekten yaralayan bir güne gitsem ve kendimle konuşabilsem ben neler söylerdim? Bunu düşündürebilmesi oldukça hoşuma gitti.
Melanie Klein, Melanie Klein!
BUDALA KİTAP
Cem Tunçer
Ürünü İncele
Bir solukta okuduğum, kısa film tadında bir kitaptı. Kadınla kendimi oldukça özdeşleştirdiğim için bende farklı bir yere dokundu. Akıp gitti kalemine sağlık Cem Tunçer
Binlerce Mavi
YUZU
Cheon Seon Ran
Ürünü İncele
Bir bilim-kurgu kitabı okurken bu kadar duygulanabileceğim ve empati kurabileceğim aklıma gelmezdi. İnanmazsınız belki ama sıcacık bir kitap. Özellikle yazarın hayvanlara ve doğaya bakış açısı, robot-insan(humanoid) hayali ve kurguladığı ilişkiler oldukça güzel hisler uyandırıyor. Korelilerle duygusal yapı olarak oldukça benzediğimizi de tekrar düşündürttü:)
Klinik
DEDALUS KİTAP
Pavol Rankov
Ürünü İncele
Kafka sevenler için güzel bir kitap seçimi olacağını düşünüyorum. Kitap sürecinde yazarın anlatılarından aslında bir akıl hastanesinde olup anlattıklarının bir çoğunun benzetme veya şizofreni çıkabileceği beklentisindeydim. Ama öyle olmadı. “Profesörü sürekli arayışı” bana bu hissiyatı verdi fakat okuduğunuzda böyle olmadığını, yazarın çaresizce dünyada onu anlayacak birinin olduğunu düşünmek istemesinin böyle bir arayışa sebep olduğunu ve sonunda kimsenin “onun derisine sahip olmadan onu anlayamayacağına” karar verdiğine şahitlik etmiş oluyoruz.
1 2