Paganizmin Dehası

Çağdaş antropolojinin en büyük isimlerinden biri kabul edilen Marc Augé, Paganizmin Dehası ile tektanrıcılığın ve Hıristiyanlığın tüm önkabullerinin karşısına geçiyor.
 
Augé, Afrika’da yürüttüğü saha çalışmalarından yola çıkıyor ve Antik Yunan ile Asya paganizmini de işin içine katıyor. Paganizmin Dehası, köklerimizi gün yüzüne çıkarırken apaçık bir gerçeği ortaya koyuyor:  kültürümüz ve inançlarımız çok köklüdür ve geleceğimiz her daim ucu açık bir yolculuktur.
 
“Marc Augé, dünyayı ve toplumu anlamlandırmak için paganizmi son derece net ve rasyonel bir ‘entelektüel silsile’ olarak yeniden inşa ediyor. Din antropolojisi için gerçek bir dönüm noktası.”
–Le Monde
 
“Paganizmin Dehası sadece Afrika üzerine bir çalışma değil; kutsal olanın politik ve biyolojik olanla nasıl iç içe geçtiğine dair evrensel bir manifesto.”
–L’Homme
 
“Augé, Hıristiyanlık öncesi bir ‘eksiklik’ olarak görmeyi reddettiği paganizmin kendi içindeki kusursuz tutarlılığını kanıtlıyor.”
–Journal des Africanistes
Liste Fiyatı: 445,00TL
Çevirmen: Erkan Ataçay
Yayın Tarihi: 11.06.2026
ISBN: 9786253894627
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 312
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm
Bu üründen 65 adet satın alındı.

İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
347,10TL
Kazanacağınız Puan: 694
Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.
Platin Üyelere Özel Fiyat 312,39TL
Okuma Listeleri:
4 kişi
0 kişi
1 kişi