Satın Alma OnaylıBu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Ülkeleri, ülkelerin kürsel sermaye ile olan ilişkilerini filan tek tek incelemiş sayın merhum Mahir Kaynak Hocamız. Baskı kalitesinde de pek öyle bir sıkıntı yok idare eder
Mahir kaynak olayları çok güzel yorumlamış ve oluşmakta olan yeni düzende bütün devletleri ayrı ayrı yorumlamış kitap çok akıcı Mahir Kaynak sevenlerin bayılacağı türden güzel bir çalışma
Satın Alma OnaylıBu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Mahir Kaynak dünyanın etkili ülkelerini tek tek analiz etmiş. kitap gayet tatmin edici. Mahir Hoca'nın şu tespitini çok ilginç ve gerçekçi buldum; "Amerikan askeri imha edebilir ama işgal edemez" fakat Türk askeri için ise tam tersini savunuyor. Mahir Kaynak'a katılmamak elde değil.
Satın Alma OnaylıBu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Kitabı henüz bitirdim. Sıcağı sıcağına söylemek gerekirse; Mahir hoca, 11 Eylül den sonra dünya da biraz daha net bi şekilde oluşmaya-oluşturulmaya başlayan yeni düzenin parametrelerini ve bu parametreler üzerinde belirleyici olan coğrafyaları(ABD, İNGİLTERE, RUSYA, İSRAİL,İRAN,AFGANİSTAN, TÜRKİYE VS.) analiz ederek ortaya koyuyor. Ahmet DAVUTOĞLU nun KÜRESEL BUNALIM kitabını andırsa da onun yanında hayli yüzeysel kalıyor. Fakat kitap ta enterasan bi şekilde nokta tespitler. Örneğin kitabın yazıldığı dönemde bugünlerde Amerikanın yaşadığı Ekonomik Krizin çıkacağı ve neredeyse ABD Dolarının bugünkü hareketlerine uzanan tahminler(analizler) kesin bi rahatlık içinde söylenmiş.Ayrıca kitapta dünyada kriz denen şeyin aslında kriz değil dünyayı değiştirmek için kullanılan bir manivela olduğunu da görüyoruz. "ABD de yeni bir dönem başlıyor.Parasal güç giderek önemini kaybediyor... Evet, para sıkıntısı başlayacak!.. Bu, bütün borsalarda düşmelere sebep olur." (Bugün yaşananların bi fotoğrafı adeta bu sözler) Mahir Hoca bu kitabı hazırlarken akademik ve entellektüel birikimini biraz daha fazla ortaya koymalıydı, çünkü konular demin bahsettiğim gibi biraz yüzeysel geçiştirilmiş ve tarihi, kültürel, siyasi, felsefi altyapılara pek değinilmemiş. Yine de sırf Mahir Hoca nın yaptığı nokta tespitlerden ötürü okunması gerekli, ilginç ve okunması kolay bi kitap.
Mahir Kaynak'ın kitapları bana yol gösterici oluyor. Röportaj şeklinde oldukları için sıkmıyor, gayet de anlaşılır her şey. Yani bu konularla yakından ilgilenen birisine 'bana şu dünyada olup biteni ana hatlarıyla bir özetlesene' dedikten sonra dinleyecekleriniz bu kitapta. Tavsiye ederim.
Satın Alma OnaylıBu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Mahir Kaynak, Türkiye dahil 19 ülke ve Avrupa Birliği'ni 1990'lardan itibaren tesis edilmeye başlayan Yeni Dünya Düzeni içerisinde inceliyor bu eserinde. Oyunu yönetenler, oyunu yönetmek isteyenler ve oyunda oyuncak olan ülkeleri birbiri arasında ilişki kurularak anlatılıyor kitapta. Türkiye'nin bölgesinde başat rolü oynaması için nasıl bir dönüşümden geçmesi gerektiğini de ekono-politik bir bakış açısıyla bize yansıtıyor.
Satın Alma OnaylıBu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Kitap her ne kadar ülkeleri ayrı ayrı inceliyor gözükse de Mahir Kaynak'ın verdiği cevaplar ülkelerdeki gelişmelerin birbirleriyle olan bağlantılarını ortaya koyması ve bir ülkenin diğerlerinden tecrit edilerek incelenemeyeceğini vurgulaması açısından manidar. Okumanızı tavsiye ederim.
dünyaada yaşanan gerçekleri gözler önüne sermiş mahir kaynak.kimi zaman hepimiz duyarsız bakıyoruz olaylara merakımızı gidermek adına kaliteli bir eser olmuş...