101 Anadolu Efsanesi
101 Anadolu Efsanesi

Kitapyurdu Fiyatı: 136,50TL

25Yorum
Kübra Çelik
Kitapkurdu
Bu kitap resmen Anadolu’nun kadim ruhuna açılan tılsımlı bir kapı gibi. Sayfaları çevirdikçe kendimi bir köy kahvesinde, ocağın başında dumanı tüten bir çay eşliğinde en eski masalları dinliyormuşum gibi hissettim. Taşın, toprağın, dağın ve suyun dili olsa ancak bu kadar içten konuşabilirdi. Yazar, bu toprakların genlerine işlemiş o gizemli efsaneleri öyle samimi ve akıcı bir dille toplamış ki, okurken bazen bir peri bacasının gölgesinde serinliyor, bazen de bir kalenin burçlarında hüzünleniyorsunuz. Unutulmaya yüz tutmuş bu sözlü kültür mirasını yeniden canlandırmak, tozlu sandıklardan mücevher çıkarmak gibi bir şey. Eğer bu toprakların o mistik havasını solumak ve ardımızda bıraktığımız devasa hikaye denizinde kaybolmak isterseniz, bu kitap kütüphanenizin en sıcak köşesinde durmalı. Hem çok bilgilendirici hem de insanı çocukluğundaki o saf hayal dünyasına götüren şahane bir derleme olmuş.
Gezer22
Üstat
Kültürümüzü anlatan kısa ve eğlenceli efsanelerden oluşuyor. Aslında Anadolu insanının düşünce yapısının kilometrelerce fark ile olsa da aynı olabileceğini gösteriyor bize. Muğla'da görülen bir efsaneyi Edirne'de de görebiliyorsunuz.
gülsitan-ı dehr
Kültür ve edebiyatımızın başyapıtı olacak bir eser. Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerine şiddetle tavsiye ederim
Şule
Kitabın içindeki her efsane alıntı yapılması gereken, okunduğunda herkesin ders çıkarabileceği birer hazine.
kayıp sufi
Hezarfen
Anadolu efsaneleri konusunda yalın bir eser...
Arzu Yurbaş
Kitapkurdu
Meraklısı için ilginç bir kitap. Çoğu efsanenin benzerliğiyse insana dair çok şey anlatıyor.
Selçuk_Efendi
Bilge
Antoloji olması bakımından meraklılarına uygun ama biraz özensiz ya da hikâye seçimlerinde sorun var.
pusat*38
Kitapkurdu
Kitabı büyük bir hevesle almama rağmen benim için hayal kırıklığı oldu.Benzer efsaneler kısa ve sade anlatılmış. Kitabın adı içeriğinden daha ağır olmuş.
Müslim Sorhun
Üstat
Efsanelerle Anadolu seyahati.
dilaa123
Efsaneler bizler için çok önemli. Okunmasında bilinmesinde fayda var. Bu kitap da bunun için ideal bir eser.
_elf
Kitapkurdu
Halk edebiyatı hocamız tavsiye etmişti. Efsanaler ve kültür tarihine meraklı olanlar için güzel ibr eser.
yasemin taş
10. sınıf edebiyat müfredatında efsaneler önemli bir konu. Ben derslerimde kullanmak için aldım. Bir konuyu öğrenciye öğretmek için o konuyla ilgili bol bol metin okutmak gerekiyor. Eseri de başarılı buldum.
Zehra Tekbıyık
Kitapkurdu
Efsanelerin keyifle okunabileceği güzel bir kitap...
MAVİ
Kaşif
Ben kitabın yazarından dolayı, kitaptaki efsanelerin daha kapsamlı olmasını bekliyordum. Ancak, kitaptaki efsaneler ayrıntılı değil, çok kısa ve basit. Bu durum beni hayal kırıklığına uğrattı. Kitap yine de okunabilir.
aytulalp
Özellikle Doğu illeri olmak üzere hikayeler toplanmış fakat neredeyse her hikayenin sonu taş olan insanlarla bitiyor. Açıkçası biraz daha mistik ve mitolojik efsaneler olmasını bekliyordum.
fbrgs
Kitapkurdu
oldukça güzel hemen her yöreye ait efsanelerin olduğu güzel bir antoloji olmuş
KY-884620
Halk edebiyatıyla ilgilenenler için harika bir kaynak olmuş. Anadolu genelinde söylenen bütün efsaneler bir araya gelmiş.
Ahmet Ozdemir
Kitapkurdu
Herkesin okumasını isterim.
Yunus Emre Güzeltepe
Saim hocanın eşsiz eserlerinden biri; Anadoluyu köy köy dolaşmış gibi hissettim. Ve diğer Tür Dünyası Efsanelerini de almıştım, gerçekten önemli ve büyük bir bilgi kaynağı...
bezgin1977
Kitapkurdu
hayat dolu bir kitap<br />
1 2