8Yorum
rihank
11.04.2019
ESER GEÇMİŞLE BUGÜN HAKKINDA ÇOK GÜZEL KARŞILAŞTIRMA YAPMIŞ. OKUYUP ÜZERİNE DÜŞÜNDÜRECEK Bİ ESER..
Ilkaygulden
Kitapkurdu
09.08.2017
Keyifle okudum güzel bir kitap yer yer gülümsetti beni.
KY-574749
03.10.2015
Modern hayat eleştirisi okumayı sevenlerin kesinlikle okuması gerek. küçük hikayelerden büyük hikayeye ulaşıyor yazar: yani modern hayatın bize kaybettirdiği değerlere.
furkeynn_
Kitapkurdu
26.03.2015
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Her ne kadar belli yerlerde kalemi beni sıksa da, genel mana da bu kitaba yansımamış. Tespitleri ve değindiği noktalar gayet ilgi çekici ve günümüz insanının bilmesi, idrak etmesi gereken temel kavramlar. Eğer geçmiş ve bugünü birbirine kıyaslayarak, sosyolojik ve basit bir dille okumak isterseniz kesinlikle öneririm.
Bogeni
30.03.2014
En takdir ettiğim, en çok etkilendiğim bayan yazar Nazife Şişman'ın Yeni İnsan isimli kitabından sonra en beğendiğim kitabı Günün Kısa Tarihi. Okuma kolaylığının yanı sıra, her bir deneme haftalarca zihninizde asılı kalabilir. Tek bir yazıyı oluşturmak için kitaplar dolusu araştırma yapan, yabancı dili İngilizceyi hakkıyla kullanan bir yazarı okumamak büyük bir kayıp olur.
fdmnkync
10.12.2011
notlar alarak okuduğum bir kitaptı.yazar çok güzel noktalara değinmiş. tarihin neleri değiştirebileceğini çok güzel bir anlatımla vermiş yazar.cümlelerin kurgusundaki akıcılık verilen örnekler aralıklarla başvurabileceğiniz bir halegetirmiş eseri..sosyoloji kitapları pek okumazdım ama nazife şişman ın bu eseri bu yaklaşımımı yıktı diyebilirim.
lamu
Kitapkurdu
25.04.2010
Yazar güncel ama apolitik meseleler üzerine kafa yoruyor.'Modern hayat' ve onun yarattığı durumları geçmişle kıyaslayıp yaşanan değişimlere dikkat çekiyor.Yer yer güzel bakış açıları yakalamayı başarmış görünüyor.
derda
Kitapkurdu
17.08.2008
"Yaşadığımız an,henüz anın içinde iken tarih oluyor ve biz 'şimdi'yi hemen tarihin çöplüğüne atıp gözümüzü geleceğe dikiyoruz." diyor yazar.Modern yaşamın bize neler getirip,neleri götürdüğünden dem vurarak;ileri teknolojinin ilkelliği,cinayeti,ahlaksızlığı ve paganlığı doğurduğundan yakınıyor kitap boyunca..Eski ritüellerle yeni anlayışları karşılaştırıyor.Ötenazi,biyolojik annelik,modern mutluluklar,geleneksel ve seküler törenler,eşitlik ve hiyerarşi,ölüm anlayışı..vs değindiği konulardan sadece birkaçı.Yazarın dili gayet akıcı,ve kitap konusu itibariyle bizi içinde bulunduğumuz zamanı ve yaşam tarzlarımızı düşünmeye itiyor..Yinede yeni birşey söylemiyor ve alternatif bir bakış açısı sunmuyor.Buda inceleme yazılarının handikapı olsa gerek..