Türkleşmek İslamlaşmak Muasırlaşmak
Türkleşmek İslamlaşmak Muasırlaşmak

Kitapyurdu Fiyatı: 137,50TL

Ürüne Git
10Yorum
bahar1986ayca
Bilge
10.11.2022
o zamanki toplumu algı yanlışlarından kurtarmak için yapılan çırpınışlar
Bayram Yalçın
Kitapkurdu
01.11.2017
ziya gökalp fikirleri bu vatani sevdigini söyleyen herkesin bilmesi ögrenmesi özellikle Türklügüm kendi ülkemizde hakir görüldügü bu yillarda manasi cok derin ve güclu bir anlayistir
olórin istari
Kitapkurdu
05.10.2017
Ziya Gökalp'in II. Meşrutiyet yıllarında kaleme aldığı makalelerinin bir araya getirilmesi ile oluşmuş kült eser.
chalacli
Kitapkurdu
23.07.2017
Bu kitabın hala hakettiği değeri görmediğini düşünüyorum. Kimi yayıncılar eski kelimelerle yayınlarken bu baskısında yanlarında günümüz Türkçesi ile verilmiş. En iyi baskısı.
Mergen29
21.12.2016
Günümüzde de yaşatılmaya,hep tartışılan ve hep tartışılacak olan üç fikir akımına Ziya Gökalp'ın penceresinden bakıyoruz. Okunmaya değer.
change_777
Kitapkurdu
30.08.2013
Çok küçük ama milliyetçilikle ilgili bir kaynak olarak arşivinizde bulunması gerekli bir eser. Ayrıca yaşanan döneme ait toplumsal tespitleri kayda değer bir bakış açısı oluşturmaktadır.
kkemalist
29.09.2007
Biraz ağır dille yazılsada15 yaş üzeri için uygundur tavsiye ederim.
Yasin özcan
Kaşif
23.12.2006
Ziya gökalp'in bu kitabıda üç temel üzerine oturtulmuş.Irk,din ve terakki yani asri olma,diğer bir deyişle modern olma dünyadaki modern ülkeler safında yer alma.Bu üç ana başlıkda kendi içerisinde değerlendirilmiş.Dil ve eğitim yönünden,bu kitabta sosyoloji değilde felsefe daha ağır basıyor.Mesela gökalp'in islam anlayışı,islamın kaynaklarına göre değilde kendi çizmiş olduğu bir islam ve din anlayışı etrafında şekilleniyor.Yani kitaba uyacağına kitabına uydurma gayreti elbette göze çarpıyor.İslamın kendi özelliklerinden çok,genel olarak din mefhumu etrafında din'in toplumsal birliktelik ve yapıştırıcı özelliğini öne çıkarıyor.Tabiki bir müslüman olarak buna katılmak mümkün değildir.Yani şunu anlatmak istiyorum,gökalp din olsunda bir milli din ne olursa olsun düşüncesinde.
ihsan53
23.10.2005
ben henüz okumadım ama pek yakında okumuş olacağım evelallah.Aziz Türk Milletini Türk yapan Türk Dili ve İslam Dinidir.sözümona Türklüğümüzü ayaklar altına alan sözümona yazarların kitaplarını alarak onlara destek olan okuyuculara sesleniyorum:Uyanın!Bilinçi olarak yapılan bu kültür yozlaştırma politikalarına kanmayın!Görmüyor musunuz zaten Türk üm ve Müslüman'ım demeye utanır hale getirdiler.Cihan'a hükmetmiş ceddim; Osmanlı dan utanır hale getirdiler.Ama uyandık,gözümüz açık ve aydın evelallah.Ben ne bir fırka nın ne de başka bir düşünce nin temsilcisiyim.Ben sadece,yedi ceddi torunları bu günlerde kimliklerinden utanır olmasınlar,ciğersiz ve sözümona çağdaş avrupalı-amerikalısına yalaka ve sömürge olmasınlar diyeSarıkamış'ta Çanakkale' de ve Her Karış Vatan Toprağında şehit olmuş Müslüman bir Türk'üm!
EroL BeY
Kitapkurdu
18.07.2004
Özellikle kitapta benim dikkatimi çeken iki bölüm var:Türklüğün başına gelenler ve Dil.Birinci bölümde ulusumuzun yakın tarihte karşılaştığı zorluklara farklı bir bakış açısıyla yaklaşılmış.Olanlar gayet mantıklı ve güvenilir bir şekilde aktarılıyor.İkinci bölümde ise dilimizdeki bozulmalar ve bazı kurtuluş yolları bulacaksanız.Bence bu kitabı dilini seven ve savunan,Türklüğü ile gurur duyan herkesin okuması gerekir.