Toprak (I. Cilt) Hakkındaki Yorumlar

arzucoskun
11.03.2016
gerçekten de toprağın baş kahraman olduğu bir roman. bir köylü için toprak her şey demek...
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
kasikci2002 23.01.2011
1.ciltte babanın toprağını çocuklarına paylaştırması ve bunun neticelerini anlatıyor.Kimi toprağı satıp gününü gün ederken kimiside topraklarını daha da büyütme derdinde.Romanın kahramanı tabiki toprak.
Yanıtla
4
0
Destekliyorum 
Bildir
Toprak insanı insan olduğu için utandırıyor adeta.Köy hayatında toprak alınan nefes gibi değerli.Toprağın yoksa sen de yok sayılırsın.İşte bu yüzden kardeş kardeşi ,evlat ana babayı katledebilir.İnsanoğlunun hırsı ve zalimiliği öyle bir vurgulanmış ki bu kadarı da olmaz diyorsunuz.Gene de insan "Sahiden olmaz mı ?"diye de kendi kendine soruyor.
Bence okunması gereken bir roman.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Eserin dili akıcı ama konu olarak çok berbat diyebilirim. Olaylar, kaba sözler bu kadar açık dille anlatılmazdı diyebilirim. Belki çevirinin sonucudur ama bir eser de bu kadar kaba olamaz bence.
Yanıtla
1
4
Destekliyorum 
Bildir