Şıpsevdi / Sadeleştirilmiş Metin
Şıpsevdi / Sadeleştirilmiş Metin
8Yorum
İbraahim
Kitapkurdu
07.08.2019
Yazarın kendisinin de belirttiği gibi yalnız batı özentiliğiyle dalga geçme amacıyla değil her türlü aşırılık sonuçlarının fayda vermeyeceğinin gösterilmesi niyetiyle kaleme alınmış,mizahi bir bir roman.
yasarylmz
22.06.2015
Edebiyatımızı anlayabilmek için bu eserlerin hepsi okunmalı bence
yalinpolat
05.05.2011
Kitap, her bakımdan, teknik kurgusu olsun, olayların bağlanış örgüsü olsun, betimlemeler ve anlatış biçimi olsun, kusursuza yakın. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
ZENNUBYA
03.11.2010
KİTABI OĞLUM İÇİN ALMIŞTIM.AMA ÖNCE BEN OKUDUM.TRAJİKOMİK BİR ROMAN.KATILA KATILA GÜLDÜĞÜM YERLER OLDU.ÇOK BEĞENDİM.AVRUPA ÖZENTİLİĞİNİN NERELERE VARDIĞINI ANLATIYOR.
Ayşenur Eren
Kitapkurdu
14.09.2010
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın mizahi üslubu bu kitapta da fazlasıyla karşımıza çıkıyor. Yazar, Avrupai hayata özenen insanların başına gelenleri çok güzel anlatmış. Okunması ve ders alınması gereken bir kitap.
benim_türkçem
Bilge
30.05.2009
Alafranga meraklısı ve zenginlik budalası Meftun Bey'in kendisiyle birlikte mahvettiği yaşamlar anlatılmış.Dönem romanı olma açısından Türk klasiklerini sevenlerin mutlaka okuması gereken bir kitap.
mahayana
Kitapkurdu
08.11.2008
mış gibi batılılaşmayı ve modernleşmeyi hicveden sadeleştirilmiş versiyonu ile akıcı hale gelen ülkemiz edebiyatının klasiklerinden okurken bir çok osmanlıca ve fransızca kelimeyi de öğrenmiş oluyorsunuz
Sakin Güç
01.04.2008
Bu Meftun Bey'in hikayesidir. Aslında Meftun Bey bize yabancı değil. O, daha önce Araba Sevdası romanında Bihruz; Ahmet Mithat Efendi de ise Felatun Bey olarak karşımıza çıkmıştı. <br />Batılılaşmayı sadece şekilden ibaret sayıp kendi değerlerini reddeden Meftun Bey'i Hüseyin Rahmi, esprili bir dille ve hicvederek anlatır. <br />Eser sadeleştirilerek yayımlanmış. Eğer o zamanın dilini anlıyorsanız orijinalini alın. İyi okumalar...