Misyoner
Misyoner

Kitapyurdu Fiyatı: 5,56TL

Ürüne Git
12Yorum
ONY86
15.11.2019
hem roman hem felsefi tartışma.değişik ama bıktırmadı
zubeyirguler
20.02.2016
Kitap kurgu bakımından zayıf düşmüş fakat sorduğu soruları okura düşündürmeyi amaçlayan bir kitap.
kaankars
20.07.2014
Başları biraz sıktı ama okumaya değdi.Ama yine de Alper Hoca'yı ekranlarda görmek daha keyifli oluyor.
KY-1771390
04.05.2014
Tam bir hayal kırıklığı yaşadığımı söylemeliyim. Sokaktaki adamın kafasındaki soruların cevabı bu kitapta yok. Roman tanımı içerisinde değerlendirildiğinde ilk 100 sayfanın kurgusu ve geçişleri çok sıkıntılı...Son 50 sayfaya serpiştirilen ölmenin ve yaşamanın amacı nedir? sorularının ise doğru düzgün bir cevabı yok. Yazarı tanımam amma İstanbul Yayınevinin bu tarz bir kitabı yayımlama gerekçesini merak ettim.
Yağmurdan sonra
30.03.2014
Alper Bilgili ekranlardan da takip ettiğim son derece başarılı biri, kitabını da o yüzden aldım, kitap genel anlamıyla güze,l yazar okuyucuyu felsefi yönden düşünmeye zorluyor bir çok yerde, verilen mesajlar son derece anlamlı, bence maneviyatı hayatına geçirememiş bir çok insanın iç dünyasında yaşadığı kasvetli, karamsar ve son derece çıkmazda kalmış duygularını anlatıyor, sonunda ölümün olduğu bilinen dünya hayatının hiçkimseyi tatmin ve mutlu edemeyeceğini gözler önüne seriyor. ve dinsiz yaşamın içindeki bir inasanın kapkaranlık halet-i ruhiyesini ibretli bir şekilde okuyucuyla buluşturuyor.
ferhatyoney
16.07.2009
hem felsefe hem de edebiyata ilgili ve hakim okuyucular icin mukemmel bir eser.
KY-400984
01.07.2009
açıkçası bu kitaba kanımca layık olduğu bir dizi övgüyü basitçe sıralayarak okumayı düşünenlerin beklenti çıtalarını yükseltmek istemem. romanda işlenen konu bütün insanları doğrudan ilgilendiriyor, bu yüzden herkes okumalı bence. dili ise ağır, evet ama etkileyicilik kazandırmış ve bana bir sürü kelime öğretti. ayrıca bu ağırlık sıkıcı olduğu anlamına gelmiyor.
okur9876543
Kitapkurdu
14.12.2008
başlangıç süper. sonrası hayal kırıklığı. yapılmak istenen cok belli ama zayıf kalmış gözüküyor. kurgudada sorun var
denizmavi
Kaşif
25.10.2008
Kitabın adına bakıldığında çağrıştırdığı konu ile, kitabın içeriği birbirinden oldukça farklı. Kimse bu kitabı bir misyonerin maceralarını okumak için almamalı.
Kitap, orta yaşı geçmiş bir üniversite hocasının öğrencisine duyduğu aşkı konu ediniyor. Yaklaşık ilk 100 sayfası da bu konu etrafında dönüyor. Yaklaşık son 50 sayfası ise, yaşananlardan sonra ortaya çıkan felsefi analizleri içeriyor. Kitabın kapağındaki tanıtım cümlelesi olarak bulunan; "kitabın son sayfasını kapatan kişi ile ilk sayfasını açan kişinin aynı olmayacağı" cümlesi de gereğinden çok iddialı.
Bir aşk romanı ve devamında felsefik analizleri okumaktan hoşlanacak okurlar için elbette tavsiye olunur.
dorterg
14.08.2008
Özellikle ergenlik döneminde herkesin sorguladığı ve cevap arayışında olduğu bir olgunun, çok kötü bir anlatımla yazılması. Türkçede devrik cümleler şiirsel anlatımlar ve destan benzeri metin türleri için kullanılan bir tekniktir. Roman olduğu iddia edilen bu kitapta kullanılan anlatım, okurken insanı gerçekten yoruyor. Birbirinden kopuk olaylar ve insanlar peşpeşe sıralanıyor ve sonuçta çok basit bir olayın çok anlamsızca sonuçlanmasına şahit oluyorsunuz. Bence çok zorlama yazılmış anlamsız bir roman. Kaldıki insanın dünyaya geliş sebebi, ölüm ve sonrası üzerine yazılmış binlerce kitap varken.... Zaman kaybı.
GERÇEKÇİLİKYANLISI
Kitapkurdu
Kitabın ismi ilginç.....Her kesin kültürüyle ve miras olarak aldığı inancı görüldügü üzere insanların depresyondan çıkmasına yetmiyor....Acaba neden?Çevresinin şartlandırması ve korkutmasından mı yoksa aklıyla bulamamış olmasından mı?....Sonuçta tam olarak inanaması ve aklını bir kurt gibi kemiren tam emin olamama duygusundan mı?....Hemde A dan Z ye her nesne için bir başlangıç,bir son ve bir anlam varken....Dikkat edin anlam diyorum bir algılama,bir duyuş ,belki de bir görüş ama bir mana.......Bunun kendiliginden olması mümkün olabilir mi?Bu gösteriyor ki bir düzen silsilesi ve kurallar var....Ve bu kuralları bir koyucu olması gerekiyor....Her maddenin bir kimyasal oranı oldugu ve bunun belirleyicisi olduğu gibi.....Bu eksende size "HZ MUHAMMEDDİN AÇIKLADIĞI ALLAH", AHMED HULUSİ,KİTSAN YAYINEVİ ve "TEVEKKÜLÜN İNCELİKLERİ ,ÜSKÜDAR YAYINEVİ,İBN ATAULLAH İSKENDERİ"adlı kitapları öneririm.Tabi bir de "HASENAT 3" adlı ücretsiz olan kuran arama programını internet üzerinden aratırsanız karşınıza çıkacaktır...Okumak,düşünmek ve inanmak değil GÖRMEK DİLEĞİYLE......
musemdor
14.07.2008
İlahiyat alanında doktora yapıyor ve felsefi konularla da yakından ilgileniyorum. Belki size biraz abartılı gelebilir ancak şu ana kadar okuduğum en etkileyici ve zekice düzenlenmiş çalışmalardan biri diyebilirim. Zira okurken karmaşık gelen ve zaman zaman genel anlatımla birleştirilemeyen kurgusu, sözcüklerin sonlanmasıyla birlikte tüm taşların yerine oturmasını sağlarken okuyucuya hayatın amacını sorgulatma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Okunması hatta tavsiye edilmesi gereken bir çalışma olduğunu düşünüyorum.