Sıradaki Hakkındaki Yorumlar

aardvark 17.01.2009
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
bu kitaptan çıkardığım en büyük sonuçlardan biri amerikan adalet sisteminin nasıl çürümüş olduğudur.

kurgu itibariyle güzel bir kitap ama şu eleştiriyi yapmadan geçemiyorum. kitapta o kadar fazla isim var ki bir süre sonra kim kimdi karıştırabiliyorsunuz.

ayrıca kitapta insan ırkının maymundan gelmiş olduğu savunuluyor. bundan hoşlanmayanlar için sıkıcı olabilir. ama yine de benim gibi sıradan bir insansanız genler hakkında en çok bilgi edinebileceğiniz kitaplardan biriyle karşı karşıyaysınız.

iyi okumalar
Yanıtla
12
1
Destekliyorum 
Bildir
21mithrandir 10.12.2008
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Sıradaki
Büyük usta 2.08'likboyu ile gerçektende en büyük usta olan Michael Crichton'un dilimize çevrilen en son şaheşeridir.MC bu sefer karşımıza gen teknolojileri ile çıkıp biz okuyucuları heyecandan heyecana koşuşturuyor.Tüm Crichton romanları gibi harika denebilcek bir eser mutlaka alıp okumalısınız.Romanı bitirdiğim günün akşamında bir gün önce internette gezinirken Crichton 66 yaşında VEFAT ETTİĞİNİ okudum adeta yüreğim parçalandı nur içinde yat Crichton TOPRAĞIN BOL OLSUN
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
Mesut Koçi 03.11.2008
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Michael Crichton nun kitabı ise düşünmeden alabilirsiniz tekno-gerilim in bir numaralı yazarı.
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir
Kang Mina 16.06.2012
tek kelimeyle muhteşemdi.Tıbbi terimlerden anlamayan biri bile rahatlıkla anlayabilirdi.Keşke yaşıyor olup bu muhteşem kitapların devamı gelseydi.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
FIGCEL 12.12.2010
Bu kitabı bir roman gibi değil de ilk sayfasından son kelimesine kadar olan aktarımları göz önüne alarak bir bilgi deposu gibi düşünebiliriz. Genlerin, bunların yanlış ve düşüncesiz kullanımının doğuracağı sonuçlar ya da geleceğin bu genler üzerinde şekillenişi olası/olmuş birçok örnekle gözler önüne seriliyor. Bu kitapta çok fazla detay var ama bana göre tam bir konu bütünlüğü yok. Kitap yaklaşık 100 bölümden oluşuyor ve nerdeyse 80. bölüme kadar 80 ayrı ortam , 80 ayrı karakter var gibi. Tam artık sonlarda kişi-olay takibinden vazgeçmek üzereyken birkaç şahıs ortak bir olayın çevresinde toplanmaya başladı ve ortaya takip edilesi bir konu çıktı. Doğrusu bu son bölümler nasıl bitti anlamadım bile. Bu arada yazara hayran kaldım, kitabın her satırı bir araştırmanın emeğin ürünü olduğunu belli ediyor.Bunun yanında kitabın basım kalitesi mükemmel, en küçük bir basım hatası bile yok, hatta elle yazılan bir notta el yazısı,farklı makalelerde farklı yazı karakterleri kullanımı gibi basım detayları kitabın kalitesini daha da arttırmış, ayrıca bu kadar kapsamlı ve bilimsel bir konudaki çevirinin/çevirmenin ustalığı da bence tümüyle övgüye değer.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
optimus 26.07.2009
Dünyada kendi edebiyat akımını yaratan ender yazarlardan biriside Crichton bu kitabıyla okuyucularını bir kez daha büyülüyor, okurken kitaptan pek çok bilgi ediniyorsunuz kurgu okadar mükemmelki film gibi zihninizde kolayca canlandırabiliyorsunuz. Tüm kitaplarını okuduğum Crichtonun hiç bir kitabını okumam 2 günden fazla sürmüyor. Kanser dolayısı ile vefat etmiş olan yazarın tüm kitaplarını hiç şüpheye düşmeden alıp okuyabilrsiniz.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
umutseyhan75 11.09.2008
Michael Crichton'ın her romanı gibi enfes bir roman Sıradaki. Çevirisi de çok başarılı ve özenli. Jurassic Park gibi bir kültü yazmış olsa da, bir çok kitabı filme alınmış ve her romanı çok satan olmuş olsa da, Crichton ilginç bir şekilde Türkiye'de bir türlü sürekli okuyucu kitlesine kavuşamamış bir yazar. Da Vinci Şifresi, Olasılıksız, Empati, hatta Metal Fırtına çerçöpünün çok satan olduğu bu ülkede Crichton romanlarını kitapevlerinin ucuzluk raflarında bolca görmek mümkün ve çok şaşırtıcı.
Crichton, temelde bilim kurgu yazsa da, her zaman gerçeklerden yola çıkan bir yazar. Ve her romanında önce o romanında işleyeceği bilimsel konu için aylarca, yıllarca araştırma yapan birisi. Yani bildiğimiz bilim-kurgu yazarları gibi sadece kurgucu değil, tersine, bilimden yola çıkarak kurgu yapan ender yazarlardan birisi, bence de en iyisi. Tess Gerritsen ve Robin Cook, ondan bir kaç gömlek altta olsalar da benzeri olarak gösterilebilirler.
Crichton çok sık yazmaz. Genelde en iyi ihtimalle yeni bir romanı için 3 yıl beklemek gerekir. Fakat bunun üzerine Sıradaki için Türk okurları fazladan 2 yıl daha beklediler. Çünkü Inkilap Kitapevi farkedene kadar geçen 2 yıl içinde bir yayınevi bile bu adamın romanlarını izlemedi.
Kitap sektöründe bile reklam o kadar önemli ki, bir romanın kapağına iliştireceğiniz bir kaç bilindik isim, o romanı sattırabiliyor. Örnek mi, Pegasus Sırrı'nın kapağına yeni Da Vinci Şifresi yazıyorsunuz, oluyor bitiyor. O roman, aynı tartıda tartılamayacak olan şu Sıradaki'nin 10 katı satıyordur eminim. Gerçekten yazık. Nelson Demille, Michael Connelly, Michael Crichton gibi müthiş yazarların, Dan Brown ve adını bilmediğim Pegasus yazarı gibi adının yanyana bile anılamayacağı süper yazarların bir çok harika romanı Türkçeye çevrilmiyor bile, çünkü satmıyor.
Gelelim Sıradaki'ne. Bu kez konu Gen Teknolojileri. Eksiksiz bilgi üzerine müthiş bir kurgu. Karakter analizleri ve yeterli derinlikte betimlemelerle sunulan kesintisiz ve tümevarım yöntemiyle örülmüş bir olaylar ağı. Edebi bir eser elbette değil ama türünün en iyi örneklerinden birisi. Örneğin 5 tane DaVinci Şifresine değişilmeyecek bir roman. Kesinlikle öneriyorum. Inkilap Kitabevine de geç de olsa biz Türk okurlarına Crichton'ın yeni romanını okuma şansı verdiği için teşekkür ediyorum.
Yanıtla
4
1
Destekliyorum 
Bildir