Nereden Geliyorsun ? Kuzeyden
Nereden Geliyorsun ? Kuzeyden

Kitapyurdu Fiyatı: 123,25TL

Ürüne Git
8Yorum
melihkhan
17.05.2019
İçinde bisikletli seyahat olurda güzel olmaz mı!
Emre Uslu
05.04.2018
Bisikletle yolculuk sırasındaki anılardan ziyade varılan yerler hakkında yazılmış bir gezi kitabı. Anlatımı güzel.
Al-Can
Üstat
15.12.2017
Benim için çok farklı yaşam tarzlarını ve değişik yerleri okudum bu kitapta. Ben bisiklet sürmesini bile bilmem ama yazarımız hem kıymetli bir hoca hem de bisikletle dünyayı gezebiliyor. Kitabı okurken gözümün önünde canlandı herşey ve bir de baktım kitap bitmiş.
draroz
06.08.2017
Tüm kitaplarındaki anlatımıyla beni etkileyen yazarın, severek okuduğum bir diğer kitabı. Öykü tadında anlatımıyla, herkesin imrenerek okuyacağı dolu dolu yaşanmış kitabın öyküleri. Tavsiye ederim.
esksn
Kitapkurdu
04.01.2017
Herkesin severek okuyabileceği, gezilip görülen yerleri sunmasının yanı sıra, bu yerleri insan-doğa ilişkisi ve doğa felsefesiyle de çerçeveleyerek anlatılan keyif verici bir kitap.
asirakgul
Kitapkurdu
04.01.2016
Kitabın içeriğinden ziyade çok kıymetli bir bilim insanını az çok tanıma fırsatı bulmuş oldum bu kitap ile. Mütevaziliği, doğallığı, sade bir hayat sürmeyi, insani değerleri bulmuş ve kendine ilke edinmiş çok kıymeti bir zaat. Çeşitli tarihlerde yaptığı gezilerin notlarını derleyerek bizlerle Güncesini paylaşmış ve harekete geçmek için bizlere ışık olmuş. Bir çok yerde bulamadım ama kitapyurdu benim için temin ettiği için ayrıca teşekkür ederim.
smalltouch
22.06.2014
Sargun Tont'un önsözde de bahsettiği gibi şiir ve sanatın bilimle harmanlandığı, yazarın önce Türkiye gezileri daha sonra Amerika daki gezilerinin oluşturduğu gezi kitabı hem de bisikletle! Okumamın bir sebebide bisikletle olmasıydı ama bisikletle ilgili fazla bilgi olmaması hayal kırıklığına uğrattı.Tecrübelerinden yararlanmak isterdim. Ama
Kitap, ihtiyaçtır...
Kitapkurdu
ODTÜ Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Sargun A. Tont, ‘Nereden Geliyorsun? Kuzeyden’ başlıklı kitabında, bisikletle dolaştığı farklı şehirleri, bu şehirlere dair gözlemlerini okurla paylaşıyor. Tont’un gezi yazıları, özellikle Türkiye’de henüz pek gelişmemiş bisikletli gezi kültürüne dair deneyimler sunmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, Tont’un daha
önce yayınlanan ve doğa tarihi ile doğa felsefesine eğilen ‘Sulak Bir Gezegenden Öyküler’ kitabındaki bakış açısının burada da okuru beklediğini söylemekte fayda var. Dolayısıyla doğa aşığı Tont’un kitabı, gezilip görülen yerleri sunmasının yanı sıra, bu yerleri insan-doğa ilişkisi ve doğa felsefesiyle de çerçeveleyerek anlatıyor.