Olayazdı & Köy Enstitüleri Yaşasaydı Bugün Türkiye Nasıl Olurdu?
Olayazdı & Köy Enstitüleri Yaşasaydı Bugün Türkiye Nasıl Olurdu?

Kitapyurdu Fiyatı: 104,00TL

Ürüne Git
12Yorum
fortus
22.02.2019
Mesleğim mühendislik ve ilgi alanlarım tarım ile ekoloji olduğundan okumak istedim. İlk bölümdeki heyecanım anlatımdaki tekdüzelik ile sona erdi ve benim için çok sıkıcı bir hal aldı. Uzun zamandır bu kadar sıkıldığım bir kitap olmamıştı. Farklı hayvan türlerini eşleyip yeni türler üretmek kitapta sıkça geçiyor ancak biyolojik olarak bundan kısır yavrular doğar. Kitapta yer alan dini bayramları yalnızca hafta sonu kutlamak, camilere ayakkabı ile girip, oturaklarda oturup sehpalara secde etmek gibi fikirler bizi nasıl geliştirecek peki? Böyle ibadethaneler zaten başka dinlerde mevcut. Ülkemizin engebeli arazisini göz ardı edip her tarafına su yolları inşa edip bunları birbirine bağlamak da fizibl olmayacaktır. Kısaca, olmamış diyorum.
Durmus66
Kitapkurdu
02.05.2018
Köy enstitüleriyle ilgili gayet açıklayıcı bilgilendirici akıcı bir eser keyifle okudum herkesin kitaplığında olmalı.
Ahmet Polat
Kitapkurdu
25.05.2017
fedakar köy öğretmenlerinin takdire şayan çalışmalarını anlatan çok hoş bir eser
alpcum
Kitapkurdu
06.01.2017
Bu alanda yazılmış en iyi kitaplardan biri. Başta, böyle bir bakış açısıyla resmedilmesi güzel, bunun yanında tutarlı verilere dayandırılması, gerçekleşmesi bir hayal gibi görünen olayların aslında hiç de imkânsız olmadığını vurgulaması yönleriyle ilgi çekici. Özellikle genç neslin okumasını tavsiye ederim.
HKN.S
Kaşif
28.12.2016
bazen diyorum acaba kapanmasa şu an nerede olurduk
ato465
Üstat
23.12.2016
Kaybolan ve yok edilen bir oluşum, insanlara araştırmayı - sorgulamayı - bir ürün ortaya koymayı hedef edinmiş bir kurumun yazarın gözüyle devamı olsaydı nasıl olabilirdi.
tinari
09.09.2016
Müthiş bir kitap. Hep anlatırlar köy enstitülerini ama gerçekten ne olduğunu iliklerime kadar hissettirdi. Şimdi her yerde bir inovasyon lafıdır gidiyor. Adamlar o zamanda inovasyonun en alasını yapmışlar. Şapka çıkartıyorum.
drnbthn
28.05.2016
Köy Enstitülerinin kapatılmış olması ülkemizin kalkınması açısından büyük kayıp olmuş. Tekrar hayata geçirilebilirse çok mükemmel olurdu. Keşke bu kitabı lise çağlarımda okumuş olsaydım, o zaman ülkem için daha yararlı şeyler yapmaya çalışırdım.
Sinan Öz
Kitapkurdu
14.05.2016
Köy enstitülerinde kapatılmasa neler yapılabileceği ve ülkemiz ekonomisine gelişmesine neler katacağı çok güzel anlatılmış.Teşekkürler.Gençlerin okumasını isterim.
PeDeR_ay
Kitapkurdu
25.01.2016
Türkiye'de köy enstitüleri eğitimi devam etseydi ülkemizde ne gibi bir gelişim süreci yaşanırdı sorusuna cevap olarak yazılmış bir kitap.Bu alanda araştırmalar yapıp sistemi inceleyenler için tavsiye edebileceğim bir kitap.
xxl-1
11.01.2016
bence her türkün okuması gereken bir kitap.
Laodike
24.03.2015
Günümüzde köy enstitüleri yaşasaydı Türkiye gerçekten çok farklı bir gidişata ev sahipliği yapıyor olurdu'nun anlatıldığı güzel akıcı ve malesef ütopik bir kitap.