7Yorum
pibu
10.08.2021
Konusu oldukça ilgi çekici olsa da çevirisinden mi kurgusundan mı bilinmez kitap beni hiç çekmedi. Yarım bırakmamak için okudum ancak sevmedim.
Ahmet Afşın
17.10.2018
Anti Ütopya tarzının ilk ve en önemli eserlerinden. Tavsiye ederim.
sume53
23.07.2017
İnsanın esir olma hali, Camus’nün “Veba” adlı romanında farklı açılardan okurlara sunuluyor. Kitaptaki esaret duygusu, görünen ve görünmeyen şekilleriyle karşımıza çıkıyor
yeri katra
11.09.2016
Çok beğendiğim bir kitaptı.. Farklı bir kitap olduğunu düşünüyorum, herkesin beğeneceği bir kitap olmayabilir.
RK Raven
Kitapkurdu
12.01.2013
Bir önceki yazarın da belirttiği gibi sürekli beliren tekrarlar sıksa da, gönderme yaptığı yerlere doğru çıkılan yolculuk keyifli oluyor. Belki başka distopik eserler öncelikli olarak tercih edilebilir.
bornunlucky
10.01.2012
kitap aslında hem faşizan ütopik bir yapıyı hemde aslında alt metinde yaşayanların bu durum içinde bile bir arayışı, beklentilerinin olduğunu anlatıyor. kitap kendini açıkçası her sayfada tekrar ediyor ama buna rağmen okunabiliyor.
İbrahim Şahin
Kitapkurdu
17.05.2010
Kıraç bir Yunan adasındaki mahkumların yaşadıklarının anlatıldığı kitap güzel ve ilginç. Özellikle mahkumların hergün belli miktarda sinek yakalaması ve yakalamayanların cezalandırıldığı bir hapishane hayatı. Mahkumların yetkililer ve kendi aralarındaki ilişkilerin yanı sıra, farelerle olan savaşı da anlatılıyor. Ayrıca hiçbir özel ismin geçmemesi de ilginç. Güzel ve sürükleyici bir kitap.