Mutlakiyetten Meşrutiyete II. Abdülhamid ve Jön Türkler
Mutlakiyetten Meşrutiyete II. Abdülhamid ve Jön Türkler
8Yorum
ismailtekin
Kitapkurdu
İkinci Abdülhamit Han hz. lerini anlama açısında mühim bir eser
yasin.etin
Kitapkurdu
Merak ve hayranlık uyandıran iki konu Abdülhamit ve Jöntürkler
ordulusedat
kitap güzel
kanvedemir
güzel bir kitap. tavsiye ederim.
LKMN 81
osmanlı devletinin son dönemine ışık tutan nadir kaynaklardan bir tanesi. jön türkler ve II. abdülhamid dönemini ayrıntıları ile anlatmış. sıkıcı değil okunabilir kaynaklardan
theOtter
kitap güzel, o dönemi anlatmaya çalışmış ama sıkıcılık konusunda negatif bir yönü var.
sssbulut
Kitap osmanlının son dönemlerinde yenilikçi hareketlerin nasıl geliştiği ve teşkilatlandığını ve osmanlı hükümdarlığının bunlara bakış açılarını güzel anlatmatadır. Jön Türk hareketinin ne olduğunu nasıl oluştuğunu anlamak için güzel bir kaynak.
Muratsız
Kitapkurdu
Yazar bir tarihçi olması hasebiyle olayları değişik yönlerden irdelemiş ve geniş kapsamlı bir eser ortaya koymuştur. II.Abdülhamid'in karşısında bir güç olarak ortaya çıkan JönTürklerin hangi kaynaklardan beslendiği ve 1908 ihtilalini nasıl gerçekleştirdiği anlaşılır bir dille okuyucuya aktarılmış. Her bölüm sonunda yer alan değerlendirmeler ise bilgilerin kalıcılığı açısından okuyucaya avantaj teşkil etmektedir.