3Yorum
egemen291092
22.12.2019
Hukukçu kimliğiyle tanıdığımız Sami Selçuk'un dil üzerine düşünmeyi sevenlerin okumaktan keyif alabileceği bir eseri.. Genel olarak dilde sadeleşmeyi savunan yazar kitapta bu yöndeki fikirlerini kendi görüşü çerçevesinde ortaya koyuyor.
C.Can
12.02.2010
Türkçe'yi savunan insanlar belli gruplar altında toplanıyor.Kimisi tasfiyeciliğe karşı kimisi değil.Kimisi batı dillerinden alınan kelimelere sorun değil diyor kimisi olmaz diyor.Sami Selçuk ise tamamen öz Türkçeleşme düşüncesinde.Bunu da kitabının her sayfasında görmek mümkün.Öncelikle Fransa'da Fransızca'yı savunmak için yapılan kanunlardan bahsediyor,devamında ise Türkçe'nin durumu ve nasıl olması gerektiği hakkında yazıyor.Bu kitabı okumak isteyenlere ayrıca,Ziya Gökalp,Peyami Safa,Faruk Timurtaş'ın yazılarını da okumalarını tavsiye ederim.
fkml
Kitapkurdu
21.06.2009
SAMİ SELÇUK'UN ÖZ TÜRKÇE ÜZERİNE DENEMELERİ!ÖZ TÜRKÇEYE YÖNELEN TEMEL ELEŞTİRİLERİ KARŞILIYOR.ÖZELLİKLE DE ÖZ TÜRKÇEYE "UYDURUKÇA" ŞEKLİNDE YAPILAN ELEŞTİRİLERİ.BU KAPSAMDA YERİNDE AÇIKLAMALAR VE GÜZEL ÖRNEKLEMELERLE DOLU KİTAP.AKICI.YABANCİ DİLLERİN ÜLKEMEZİ,DİLİMİZİ İSTİLASININ ARTTIĞI BU GÜNLERDE DE OLDUKÇA GÜNCEL.BU AÇIDAN DA ÇOK İLGİ ÇEKİCİ.