İstanbul'un Gezi Rehberi & 2 Günde Tarihi Yarımada
İstanbul'un Gezi Rehberi & 2 Günde Tarihi Yarımada
7Yorum
taşköprüzade
Üstat
14.09.2019
İstanbulu rota olarak gezdiren orta seviyede bir kitab
ugurcicek88
Kitapkurdu
12.06.2018
İstanbul için güzel bir rehber. 2. cilt beyoğlu galata boğaz kısmını kapsıyor. İstanbulu gezerken öğrenmek isteyenler için ideal.
Gizem Özakat
Kitapkurdu
20.05.2012
Hem görsel, hem tarihsel bilgi, hem de gezi rotası açısından güzel bir kitap. Tarihi Sarayburnu Yarımadası'nda bulunan en önemli tarihi yapıtların hem hikayeleri anlatılıyor, hem de nasıl ulaşılabileceği ve gezerken nelere dikkat ediliceği belirtiliyor.
maker
05.09.2011
Okunulası değil yaşanılası bir kitap. Kitabı elime alıp hem gezip hem de gezerken okumak için aldım. Alırsanız şayet sadece okumakla kalmayın aynı zamanda gidin ve görün. Keyifli geziler ve okumalar...<br />
faruk kenan kalender
şimdiye kadar istanbul'da çok gezi yaptım.hatta mesleğim itibariyle arkadaşlarımı ve öğrencilerimi tarih ve kültürel miras bakımından zengin olan bölgelere çok götürdüm.ancak önceden hazırlık yapması çok zaman alıyordu ve uğraş gerektiyordu.yine araştırıyorum yine çok kaynak tarıyorum ama bu eser beni biraz olsun rahatlattı. çünkü genelde gezi kitapları bol resimli az bilgili olurdu.bu eserde hem bol resim hem de bol bilgi var.
mehmetemir
21.12.2010
Kitap 1.hamur kagıda basılmış,ciltlemeside harika.İçeriği daha bir güzel.Büyük bir emekle hazırlandığı daha ilk sayfalarını okurken anlayacaksınız.Bu kitabı alırsanız diğerini de almayı unutmayın.İstanbul'u hiç bilmeseniz bile kitapta tanıtılan yerleri elinizle koymuş gibi bulacaksınız.En önemlisi de Gezdiğiniz yerleri bilinçli bir şekilde gezeceksiniz.Turistler örnegin bir Sultan Ahmet Camii'ni yada Ayasofya'yı gezerken önceden her şeyini okuyor ve öyle geziyorlar.Ama biz genelde daha önceden neredeyse hiç bir şey bilmeden gidip geziyorum.Böyle oluncada gezdiğimiz yerlerin önemini,güzelliğini tam olarak kavrayamıyoruz.Bu nedenle İstanbul'u gezecek olanlara,geziye başlamadan önce bu kitabı ve serinin diğer kitabını muhakak okumalarını tavsiye ederim.
GOZDEK
11.04.2010
Yazar güzel bir gezi rehberi hazırlamış. Sıkılmadan okuyorsunuz. Çok tarihi detaylar kullanılmadan ve okuyucuyu yormadan keyifli bir anlatım sergilenmiş. Ben, satın aldıktan sonra kitap eşliğinde anlatılan yerleri gezdim. Devamlı gelip geçtiğim yerler daha bir anlam kazandı.Tarihi seviyorsanız ve şehir gezilerine meraklıysanız tavsiye ederim.