Kazaklar
Kazaklar

Kitapyurdu Fiyatı: 185,25TL

20Yorum
E_M_K
Üstat
01.02.2021
Kazaklar, Tolstoy’un otobiyografik ögeler içeren romanlarından biri olarak gösteriliyor. Anlatılan öyküyle Tolstoy’un hayatı arasında benzerlikler var, biyografisini bilenler benzerlikleri kolayca yakalayacaklardır. Bu kitap için; gözlem yeteneği ve canlı tasvirleriyle dikkat çeken Tolstoy'un ilgiyle okunan eseri diyebiliriz. Tek tavsiyem; kitaba Önsöz diye yazılan yazıyı, romandan önce değil de kitap bittikten sonra okuyun. Çünkü Önsöz diye konulan yazı, romanı ve içindeki karakterleri analiz ediyor. Yayınevi nasıl böyle bir hata yapıyor anlamış değilim ama maalesef İletişim Yayınları bunu çokça yapıyor.
Ramazan Erişken
Kitapkurdu
16.04.2020
Öldün mü mezarında ot biter sözüyle beni benden alan kitap
Burak Ersoy
Bilge
16.01.2020
yine bir tolstoy klasiği. tavsiye ederim.
Kadir Alpar
30.12.2019
Çevirisi güzel okuması keyifli bir Tolstoy kitabı daha..
hiihiihiii
Hezarfen
19.11.2019
Tolstoy harika bir yazar tüm eserleri gibi bu da okumalı
hasan orhan bozer
Kitapkurdu
30.09.2019
kazaklar-rus arasındaki ilişkiyi ve kazakların yaşamlarını merak edenler için güzel bir yarı-otobiyografik eser, mutlaka okumanızı tavsiye ederim
KY-5846021
25.06.2019
Tolstoy'un kalemi çok güzel. Her şeyi mükemmel betimliyor, anlatıyor. Okurken sanki oradaymışım gibi hissettim. Sonu sürpriz oldu bana göre. Baş karakterin zihninden geçenleri okurken kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz. Ayrıca karakter gelişimleri o kadar iyiydi ki. Tavsiye ederim, düşünmeden alın.
Elif Karaismail
Kitapkurdu
13.02.2018
Kitabın başında yer alan kronolojik bilgiler çok istifadesi olmuş
Karayazılı
19.11.2017
harika bir kitap. sürükleyici ve düşündürücü. dopdolu bir macera. zevkle okunuyor.
namzet-i müverrih
Kitapkurdu
20.10.2017
Tolstoy okuması keyifli ve Kazaklar hakkında bilgiler edinebileceğiniz bir roman. Konusu, işlenişi ve çeviri çok iyi.
ylcnktl
10.03.2017
Kolay okunan güzel bir Tolstoy eseri, çeviri de gayet iyi.
21mithrandir
Üstat
22.11.2016
Gerek kapak tasarımı ve kağıt kalitesi olsun, gerek çeviri ile kendine gösterilen özeni olsun yayına çok güzel hazırlanmış. Roman zaten çok başarılı.
burcuyaldz
01.02.2016
Çok rahat okunan bir Tolstoy kitabı.Fakat önsözü benim gibi yapıp en son okumanızı öneririm daha faydalı oluyor. Kitabın kazak geleneklerini ve Oleni'nin kişilik çıkmazını başarılı bir şekilde ifade ettiğini düşünüyorum.
akar79
Üstat
19.12.2015
akıcı dili olan bir roman...yer yer vurucu ruhsal tahliller var.okunmalı...
Aynur Karakaş
Kaşif
14.11.2015
bir rus asteğmenin şehirde ki sahte hayattan kaçıp kazak bozkırlarında ki yaşantısını anlatan güzel bir tolstoy eseri.
erdemk4
Kitapkurdu
03.09.2014
Kazaklar'ın gelenek ve görenekleri iyi anlatılmış. Olenin Kafkaslara gittikten sonra uyanışını eski hayatının ne kadar kötü geçtiğinin bilincine varışı bunun yanında Lukaşka-Maryana-Olenin arasındaki aşk çıkmazı kitaba ayrı güzellik katmış. Ayrıca kitaptaki Yeroşka Amca'yı gülerek okuduğum zamanlarda oldu. Son derece iyi bir kitap.herkese tavsiye ederim.
Busra07
Kitapkurdu
05.07.2013
Rus edebiyatıyla tanışmama vesile olan kitap. Yaklaşık 4 sene önce okumuştum, fakat hâlâ detayları bile dün gibi aklımdadır. Odur budur şaşmam Tolstoy'dan! Şiddetle öneririm, okuyun, okutturun.
Hakan Bulut
Kitapkurdu
07.01.2012
tolstoy un en güzel kitapların dan biri
eylul_deniz
Kitapkurdu
17.04.2011
Kitap sürükleyici ve güzel beğenerek okumuştum.Zaten Tolstoy'un yazdığı okunmaz mı?
eda_ycl
05.09.2009
soylu bir insanın köy yerine göreve gitmesiyle başlayan ve orda geçirdiği olaylar aşkı hayalleri... tavsiye edeceğim bir kitap..