16Yorum
05gönüldostu
Kitapkurdu
31.05.2026
samimi bir uslüpla kaleme alınan güzel anılardan oluşan bir kitap.severek okudum..
Fahriye Gül Olur
01.09.2020
Her ne kadar benim anılarım olmasa da gerçekten çok etkilendim ve kaybolan değerlerimiz için üzüldüm.. Çok güzel hazırlanmış
okurnotları
Kaşif
12.05.2017
cüneyd suavi nin dili cok akıcıtavsiye ederim :) özellikle gençlere
KY-1920141
12.01.2015
Yazarın anıları, gençlere hayatı aktaracak bir biçimde yazılmış.Dili çok samimi sanki yazarla çay sohbeti yapıyormuş gibi hissediyorsunuz okurken.Yalnızsanız ve bir büyük tavsiyesine ihtiyacınız varsa bu kitap tam olarak sizin için yazılmış.
kaltunbas
10.12.2014
genç kızları olanlara muhakkak tavsiye ederim..
kayser_38
29.06.2014
Cüneyd Suavi'nin kendi hayatını anlattığı bir kitap.Yazar yine sade,yalın fakat akıcı bir üslüpla karşımıza çıkmış.
özleminançokumuş
Kitapkurdu
02.05.2014
cüneyd suavi ve onun cennet kokan ailesi bu kitabı okuduktan sonra ailenizden birileri gibi olacak.. keşke herkes bu kadar temiz yaşayabilse.. onun hayatını okurken aslında kendi hayatınızı sorgulama fırsatı bulacaksınız.. tüm kitapları okunmaya değer..
savassen
Kitapkurdu
10.03.2014
kitap çok güzel cüneyd suavi kendi hayatını anlatmış hayatı biraz acılarla dolu olsada güzeldi :)
ÇERKES
Kitapkurdu
04.09.2012
cüneyd suavi adapazarının yetiştirdiği en önemli yazarlardan biri.çocukluk yıllarından günümüze kadar anılarını anlattığı bu eserde,bilhassa eski adapazarıyle ile ilgili yazdıkları bizi hem düşündürdü hem de mutsuz etti.u eser yıllardan beri doğal güzellikleri tahrip edilen bir şehrin acıda bir öyküsü olmuş.bir adapazarılı olarak şehrimizin bütün o güzel yanlarını o yıllarda görmek çok isterdim,çünkü cünayd hoca bu yazıları o o kadar güzel tasvir etmiş ki bizi o günlere götürmeyi başardı.farklı duygusal yönelimlerle okunacak bu eseri başta tüm adapazarlılar olmak üzere hocanın müdavimlerine tavsiye ederim.
<adnan>
18.05.2012
Siz de eski günlerinizi özlediyseniz ve biraz da geçmişinize tutunmak istiyorsanız Cüneyd Suavi'nin “Kesilen Gitar” adlı eseri ile küçük bir zaman yolculuğuna çıkabilirsiniz.
Kadir Çapkın
14.03.2012
Cüneyd Suavi ile ilk olarak ablamın aldığı “Hayatın İçinden Sevgi Hikayeleri” kitabı ile tanıştım. En sevdiğim kitaplar arasında yeri vardır. Daha sonra uzunca bir süre Cüneyd Suavi’nin kitaplarını okuma fırsatım olmadı.

2010 yazında 29. Tüyap Kitap Fuarı’nda Cüneyd Suavi’nin kendisiyle tanışma fırsatım oldu ve “Kesilen Gitar” adlı gençlik yıllarını anlattığı kitabını aldım.

Cüneyd Suavi bu kitabında hepimizin kendimizden bir parça bir şeyler bulabileceğimiz anılarını anlatmış. Artık gelişen şehirleşme ile belki de ilerde göremeyeceğimiz gençlik günlerini geçirdiği o güzel köyleri, dereleri, dağları ve tepeleri anlatmış.

Ben kitabı okurken henüz 17 yaşında olmama rağmen “hey gidi günler” demeden edemedim. Cüneyd Suavi’nin çocukluğuna imrendim biraz da. Eskiden insanlar küçük şeylerden bile mutlu olurlarmış. Gelişen teknoloji ve şehirlerin yapılanması ile aslında o mutluluğun uçup gittiğini düşündüm.

Bence insanlığımızın bir parçası da günden güne yok olmakta. Eskiden gidilen akşam ziyaretleri, birlikte yapılan piknikler, oynanan oyunlar… Eskiden diyorum çünkü artık böyle şeyler yok. Sinema bile o zamanda güzelmiş. Artık bütün güzellikler her geçen gün elimizden alınıyor.

Siz de eski günlerinizi özlediyseniz ve biraz da geçmişinize tutunmak istiyorsanız “Kesilen Gitar” ile küçük bir zaman yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Keşke bilgisayarım, mp3 üm, cep telefonum olmasaydı da ben de Cüneyd Suavi gibi aile bireylerinin hep birlikte olduğu, her şeyin daha güzel olduğu o günlerde yaşasaydım
sesese21
Kitapkurdu
13.03.2012
Okurken yazarın yazarın çocukluğuna imrendim biraz.İnsanlar nasıl da küçücük şeylerden mutlu olurlarmış.
_hiilalll_
16.09.2011
Cüneyt Suavi yazmış.Bize yalnızca okumak kalıyor. Mutlaka ve mutlaka okumalısınız.
ottomanstyle
29.04.2010
Eğer bugüne kadar cüneyd suavi okumadıysanız kesinlikle okuyun derim.Elinize aldığınızda bırakamayacağınız güzel bir hatırat.
bilgeokuyucu
05.11.2009
cüneyd suaviyi severek okuyan okurlarının beklentilerini hakkı ile karşılamış kitaptır.anlatımı yalın sade kelime oyunlarından uzak olup kitapta yer alan anıların bazıları insanı güldürür bazıları hüzünlendirir.
Cevdet Tokat
Kitapkurdu
09.08.2009
Cüneyd hocanın daha önceki kitapları gibi akıcı ve tatlı bir üslupla yazılmış anılarını anlattığı bir eser. 10 yaşındaki oğlum benden önce kitabı bir solukta okudu maaşallah.