Duvar / Jean Paul Sartre
Duvar / Jean Paul Sartre
132Yorum
selmadogru
Kaşif
Sartre sevenlere
emel akay
Kitapkurdu
hikayeler muhteşem, her bir hikaye bize yaşamı, varoluşumuzu başka başka sorgulatıyor. okumak için geç kaldığım bir kitapmış.
Ayhan Ergün
Kaşif
Kitap hakkındaki olumlu yorumlardan etkilenip aldım. Öykü okumayı pek sevmem ama bu öyküler hoşuma gitti. Okunması önerilir.
RubarArenBaran
Kitapkurdu
Sartre'yi okumaya başlamak için bence harika bir kitap. Tabii ki sadece bu kitapla oluşturmaya veya düşündürmeye çalıştığı varoluş felsefesini/sıkıntısını anlamak mümkün değil ama bu kitap o büyük ateşin nasıl kıvılcımlarla ortaya çıktığını görmek için çok iyi bir adım olacaktır.
Fatihbgt80
okumanın zamanı geldi
Kitap Misafiri
Üstat
Felsefi düşünür ve araştırmacı yazar Jean Paul Sartre, bu kitabında farklı psikolojide insanları farklı öykülerde buluşturmuş. En başarılı bulduğum ilk öykü olan, kitaba ismini veren ve zihnimize duvar gibi çarpan “Duvar”da ertesi gün idam edilecek mahkumların psikolojisine tanık olurken diğer öykülerde ise babası tarafından devralacağı yöneticiliğe hazırlanan bir çocuğun, kocası tarafından cinsel yalnızlığa itilen ve bu durumu haz haline getiren bir kadının; kısacası sıradışı psikolojik durumları olan insanların öykülerine misafir oluyoruz. Olaylardan çok insanların psikolojisi ve bakış açıları, yaşadıkları öykülerden çok zihinlerinde yaşadıkları ilgi alanınıza giriyorsa; okumanız gereken ve okurken keyif alacağınız bir kitap olacaktır.
gezmişsenerr
Kitapkurdu
varoluş hikayeleri çok güzel
wspr
Kitapkurdu
Varoluş hikayeleri muazzam
Ayten ÖZ
Kitapkurdu
ara ara okurum, çok güzel
Mehmet Zeki Önal
Kaşif
Hayatımızdaki duvarlar, bizim ördüklerimiz veya başkalarının ördükleri. Kendini bulmak için güzel bir kitap.
KY-9370291
Varoluş ve düşünce arasında müthiş öyküler.
Rodî Kızıltan
Her şeyi ciddiye alıyordum; sanki ölümsüzmüşüm gibi. Hayatım önümdeydi, kapalı, saklı, bir çanta gibi. Bir an hayatımı yargılamaya kalktım. Kendi kendime 'güzel bir hayattı' demek isterdim. Ama bir yargıya varamıyordu insan, bu bir taslaktı. Zamanımı ölümsüzlük için uğraşmakla geçirmişim." s.28] Jean Paul Sartre, Duvar
e8akpinar
Üstat
Ağır ağır işleyen sıkıcı hikayeler gibi görünen ama bir şekilde ilgiyi çeken hatta ters köşe yapan hikayeleri var, okunur
Ayhan Ersoy
Üstat
Tenasül uzuvlarına atıfların bolluğu dikkat çekici, kralın çıplaklığını normalleştirmek abes.
Ahmet Kalkan
Bulantı'dan sonra beklentimi karşılamaz diye düşünüyordum ama gayet de karşıladı.Çok güzel kitap mutlaka okunmalı.
tlpozturk
Üstat
Bulantı'yı okuduktan sonra bu kitabı da beklentimi karşıladı.
İştahsız Şövalye 'Rabspierre'
Bildiğiniz üzere bu eser beş ayrı hikayeden oluşuyor. Her hikayenin kendine özgü bir havası var. Bu havadan kastım karakterler ve onların psikolojik derinliklerine inilmesi. Her hikayenin ayrı ayrı yani belirli aralıklar verilerek okunması lazım ki Sartre'nin eşsiz çözümlemelerini tamı tamına özümseyin.
Mustafa Alparslan Çetin
Varoluşçuluk akımı çok iyi bir şekilde işlenmiş. Bulantı kitabından sonra mutlaka okunması gereken bir yapıt.
Sinan çeken
Üstat
Cok guzel hikayeler var okumadan gecmeyin.
mahitab_k
bıkmadan tekrar tekrar okunabilecek bir eser