Modern Araştırmacı 7-C-13
Modern Araştırmacı 7-C-13

Kitapyurdu Fiyatı: 351,99TL

Ürüne Git
7Yorum
@okurgezer
Kaşif
27.10.2025
Yüksek lisans öğrencisiyim. Bilimsel araştırmalar dersim için hocamın tavsiyesi ile aldım. Makale nasıl yazılır, tez nasıl yazılırı çok güzel anlatıyor. Tavsiye ederim
ozdemirz
27.04.2009
Araştırmanın nasıl yapılması gerktiğini 15 madde altında toplayan kitabı özellikle akademik kariyer yapanlara tavsiye ederim. Fakat kitabın başında belirtildiği gibi düşünen bütün insanlar için gerekli bir eser.
@poc@lypse
23.10.2008
Bilimsel bir çalışmanın standartlara uygun bir nitelikte nasıl gerçekleştirilebileceğini anlatan güzel bir kitap. Bu kitabı beğenenlere yine Tübitak tarafından yayımlanmış, "Bilimsel Makale Nasıl Yazılır, Nasıl Yayımlanır?" adlı kitabı da öneririm.
nil1809
10.09.2008
Kitabın baş kısmı oldukça sıkıcı ve demode. Kütüphane araştırmacılığının üzerinden yazılış tarihi nedeniyle çok durmuş. Onun dışındaki kısımları oldukça yararlı. tez hazırlama döneminde gerçekten yararlı oluyor. okumadan tez yazmaya başlamamak lazım.
Uğur Adagüme
03.11.2007
Bir araştırmanın,bilimsel yöntem,teknik ve basamaklara göre,nasıl yapılacağı hakkında bilgiler veren bir başvuru kaynağı niteliğinde,günün birinde lazım olabilir tavsiye ederim.
umutlar
17.04.2006
Üniversite son sınıfta iken almıştım bu kitabı. Oldukça faydalı olduğuna inandığım ve bize o yıla kadar verilmemesini eksiklik olarak gördüğüm bilgilerle doluydu. Bir araştırmacının kaynak kitaplara nasıl ulaşacağı, kütüphaneyi nasıl kullanacağı, tezini ve yazınsal çalışmasını hazırlarken kaynak gösteriminde nasıl bulunacağı gibi bir dolu konuyu ihtiva ediyor.
Akademik kariyer düşünenlerin ve üniversite gençliğinin almasında ve faydalanmasında yarar var.Her ne kadar yabancı bir kalemden çıkmış olması sebebiyle alışılageldiğimiz yol ve yönteme sahip bir anlatım tarzı benimsenmemiş, konular daha fazla pratize edilerek ve dolambaçsız olarak izah edilmemişse de(ki bu benim fikrim) eser herşeye rağmen oldukça güzel ve verimli.
Kitapyurdu da oldukça ekonomik bir fiyatan satışa sunmuş. Almak ve evde başvuru kaynakları arasına katmak fayda sağlayacaktır.
Suat Sungur
Kitapkurdu
17.09.2003
Bu kitap Türkiye'ye çok geç gelmesine rağmen aslında ABD'de 40 yıldan beri üniversitelerde araştırma yapan herkese ışık tutan faydalı bir eser olmuştur. Gerek lisans eğitimi sırasında, gerekse yüksek lisans ve doktora eğitimi şamalarında araştırma yapan herkesin başucu kitabı olarak el altında bulundurabilecekleri bir kitap... Araştırmanın ilke ve yöntemlerini, yazma ve yayımlamayı, özellikle alıntı ve çeviri sanatını çok anlaşılır bir dille ve örneklerle okuyucuna aktarıyor. Tavsiye ederim.