Tek Kelimelik Sözlük
Tek Kelimelik Sözlük

Kitapyurdu Fiyatı: 168,94TL

Ürüne Git
123Yorum
Ömer Faruk İnceler
Üstat
Tek Kelimelik Sözlük, klasik anlamda bir sözlük değil. Hatta çoğu zaman anlam vermek yerine anlamı yerinden söken bir metin. Her bölüm bir kapı gibi ama hepsi aynı yere çıkıyor, insanın içine, daha doğrusu insanın eksik bıraktığı yere. Ali Ural’ın en belirgin tarafı, kelimeyi yalnız bırakmaması. Her kelimenin arkasına bir hikâye, bir ayet, bir hatıra ya da bir düşünce yerleştiriyor. Bu yüzden okurken geçmişle, inançla, edebiyatla ve insanın kendi iç sesiyle karşı karşıya kalıyorsun. Ama asıl etkileyici olan kitap ilerledikçe kelimeler çoğalmıyor, sadeleşiyor. Sanki yazar onlarca kelime anlatıp tek bir kelimeye yaklaştırmaya çalışıyor seni. Ve o kelime tek bir yerde açıkça yazıyor ancak her bölümde iliklerine kadar hissettiriyor. Bu da kitabı okunup rafa kaldırılacak bir eser olmaktan çıkarıp, dönüp dönüp aynı sayfalarda durulan bir pusulaya çeviriyor. Her kelime bir kapıdır, tek kelime onun anahtarıdır.
hicretkul
Kitapkurdu
20.01.2026
Ali Ural ne yazarsa okunur, öyle ki bu kitabı 2 kere almışım, her seferinde ayrı bir tat.
başkaldıran_insan
Kitapkurdu
18.11.2024
Çok veciz, selis ve kalender satırlar...
umudunkızı
Kitapkurdu
03.08.2024
Ali Ural, yazdığı konu ne olursa olsun bir yerden insana Allah'ı hatırlatır.
mecit özgül
Bilge
25.04.2024
Ne güzel bir sözlük bu; nev'i şahsına münhasır. Adaleti, babayı, sabrı bir de Ali Ural'dan dinleyin. " Adalet kelimesinin ilk harfi 'ayn'dır, yani göz." Adaletsizler kör demek ki, hakikate kör! Bu sözlük sadece adalet bahsi icin bile okunur!
ruveyda106
Kitapkurdu
19.04.2024
Ali Ural yine güzel bir eser.
gltndmrkrn
Kitapkurdu
17.12.2023
Serimi tamamladım Ali Ural severiz.
evmz...
Bilge
17.10.2023
Yazar ne yazsa altı çizilir mi? Ruha dokunan cümleler...
melekesen
Kitapkurdu
20.07.2023
ali ural'ın kitaplarını çok beğenerek okuyorum. her harfe ayrı ayrı yazılmış farklı bakış açıları kazandıran harika yazılar. yazarın tarzını seviyorsanız muhakkak okumalısınız.
furkan canlı
25.09.2022
ali ural severiz
KY-5765264
07.06.2022
Farklı bakış acılarıyla hayatınızda yepyeni pencereler actiracak cümleler bulacaksınız kitapta.Keyifli ve düşündürücü. üslubunu çok sevdim bu kitabı okuduktan sonra yazarın diğer kitaplarını da almıştım.
Zül Celali Vel İkram
Kitapkurdu
Kelimelerin ne kadar değerli olduğunu bilen bir insan olarak mest eden bir kitap oldu.
Feyza  Yılmaz
Kitapkurdu
05.11.2021
Her kelime her dinleyende yeniden yazılıyor.
ayazacar
Kitapkurdu
21.08.2021
Tekbir kelimem olsun o da Allah olsun. Mükemmeldi.
levhatya
03.08.2021
kitapta kendinizden parçalar da bulabileceğiniz denemeler var. bir sözcüğün anlamından hareketle yazılmış, yer yer cuk oturan alıntılardan yararlanılmış, genel olarak beğendim.
ebrar KALAYCI
10.06.2021
kitabı beğendiyseniz posta kutusundaki mızıkayıda mutlaka okumalısınız
SACİDE AKARDERE
Kitapkurdu
16.04.2021
Sindire sindire okunması gereken bir kitap. İnsanı sarsan, düşündüren ve kelimelerin derinliklerine inmeyi sağlayan bir anlatım.
okurnihal
Kaşif
12.03.2021
Raf ömrün'den sonra Ali Ural'ın okuduğum ikinci kitabı oldu 'Tek Kelimelik Sözlük'. Keyifli, bir o kadarda okuması zor bir kitap oldu benim için. Bazı kısımları iki, üç kez okudum. Seçtiği kelimeler çerçevesinde bu kelimelerin derinliklerine inerek yazdığı kısa denemelerden oluşuyor. En sevdiğim yazı ise "Hatemin Atıyla Cennete Doğru" oldu. .
Sultan etike
05.03.2021
"İnsanlar rakamlardan hoşlanırlar. Onlara yeni bir dosttan söz ederseniz, asıl önemli olan şeyleri sormazlar size; hiçbir zaman 'Sesinin tonu nasıl? En çok sevdiği oyunlar hangileri? Kelebek koleksiyonu yapar mı?' diye sordukları olmaz, 'Kaç yaşında? Kaç erkek kardeşi var? Kilosu ne kadar? Babası ne kadar kazanıyor?" diye sorar ve yalnızca o zaman onu tanıdıklarına inanırlar.
Leyla Aydın
Kitapkurdu
22.02.2021
Nereye gitseniz yanınızda götürmek isteyeceğiniz bir kitap