Uygarlık Tarihi & Taş Devrinden Ortaçağ'a...
Uygarlık Tarihi & Taş Devrinden Ortaçağ'a...

Kitapyurdu Fiyatı: 375,00TL

3Yorum
TarihçiGençç
11.05.2017
çok fazla siyasi tarihe değinmemiş genel olarak medeniyet ve kültürlerden bahsetmiştir bu yönden eski çağ uygarlıklarına bir giriş ve ön tanı kitabı olarak değerlendirilebilir.
Historyen40
11.03.2012
Cüneyt Akalın bilim adamı gibi bir bilim adamıdır, yazdığı bütün eserler yaşadığı ömrün ve engin bilgi birikiminin ürünüdür,ancak bu eseri kendininde söylediği gibi iddialı değildir. ancak uygarlığın temel kavramlarında bilgi sahibi olmak isteyenler,giriş olarak bu kitaptan başlayabilirler.bu kitap marmara üniv.İletişim fakültesi öğrencilerinin aman hocam not diye tutturmaları sonucu ortaya çıkmıştır. giriş kısmında akalın biraz yakınmayla anlatıyor.
ugurselcuklu
06.12.2010
Eserde belli başlı ilkçağ uygarlıklarını işlemiş.Sümerler, Mısır, Çin, Hint, Pers-Finike-İbrani,Girit-Mikonos-Helen, Roma.Bu medeniyetlerde de çok ayrıntılara girilmemiş ancak yeterli diyebileceğimiz kadar sıkmadan bilgi verilmiş.Eserin son kısmında ise 3 büyük din ve Türkler hakkında bilgiler var. Ancak kitabın İslamiyetle ilgili olan kısmında yazarın yabancı kaynaktan alıntı yapmasını yadırgadım.