14Yorum
sinan066
30.12.2019
Aşkın sır sinyallerinden habersiz gafillerin anlayamayacağı mübarek bir şahsiyet
muratgun1945
21.04.2019
Üç defa okudum. En az beş arkadaşıma da hediye ettim. Harika bir kitap. Bu kitapla birlikte eş zamanlı olarak bir kaç kitap daha okudum. Bazı konular hakkında bilginiz olduğu zaman elinizdekinin bir taş parçası değil değerli bir cevher olduğunu anlıyorsunuz.
omermaras
Kitapkurdu
27.12.2018
güzel hazırlanmış, okunması gereken bir temel eser
heliinn
19.11.2017
okunması zor ancak kendine çeken mana dünyanızı etkileyecek bir eser.
hunfesan
21.10.2017
Daha iyi olabilirdi. Okuması ağır bir kitap. Cep boy uygun değil.
galeyani
Kitapkurdu
13.01.2016
Kitabın basımı güzel değil. Kendini okutmuyor.
yburak176
14.12.2015
güzel bir dil ve edebi olarak yüksek bir metin MUHTEŞEMMMMM
yahyaya
27.08.2014
HZ.ŞEMS VE MEVLANA'YI ANLAMAK İSTEYENLERİN OKUYACAĞI BİR KİTAP,TASAVVUFTA ALLAH AŞKININ ÖNEMİNİ ANLATIYOR.KİTAPTA KENDİ HAYATINIZLA İLGİLİ SORULARA CEVAP BULACAK VE İSLAMDA ALLAH AŞKININ İNSANA KAZANDIRDIĞI AHLAK PRENSİPLERİNİ DETAYLARIYLA KAVRAYABİLECEKSİNİZ.<br />HZ.ŞEMSİNDE DE DEDİĞİ GİBİ BU KONUŞMALARDA HER OKUNAN SÖZDE YENİ BİR MANA İDRAK EDERSİNİZ VE BU KİTABI OKUDUKÇA FARKLI BİR MANA SAKLI OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ.
ugurselcuklu
26.04.2014
Kitap içerik olarak güzel olmakla birlikte malesef çevirisi o kadar güzel olmamış. Yazıları küçük ve satırları birbirine çok yakın olduğundan okumayı güçleştiriyor. Keşke kitabın orjinalinden çeviri yapılıp daha kaliteli basımla çıksaydı daha güzel olurdu.
edika
18.04.2011
Şems hakkında öğrenmeniz gereken daha çok şey olduğuna inanıyorsanız mutlaka bu kitabı okumalısnız.<br />Önce kendi topraklarımızda yaşamış gerçek Allah dostlarının gönül satırlarını okumak için makalat çok güzel bir eser.
g.d.
02.04.2011
Dili anlaşılır diyemeyeceğim, aşk ve bab-ı esrar'ı okuduktan sonra bu kitabı çok merak etmiştim. Kolay okudum diyemem ama şunu diyebilirim; eğer tasavvufa ilginiz varsa mutlaka okuyun çok şey bulacaksınız.
ebrar3838
Kitapkurdu
08.01.2011
DİLİ BİRAZ AĞIR GELEBİLİR AMA İÇERİK OLARAK GÜZEL HZ.ŞEMS HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNMEK İSTEYENLERE TAVSİYE EDERİM.<br />
perihansedef
05.10.2010
Okumam çok uzun zaman aldı. Aşk(Elif Şafak) beni bu kitabı okumaya itmişti ancak içerik olarak çok değerli olmasına rağmen, yazarın birinci taslağını okuyor gibiydim, çeviri çok su üstünde kalmış kelimeler yerlerine oturmamış mana çoğu yerde kaybolmuş, anlatılamamış, konuşmalar darmadağın düzenlenmemiş, okuduktan sonra dileğim yazarın bu taslak üzerinde biraz daha çalışıp daha temiz bir iş çıkarmasıydı. yine de değerli bir içeriği var. Okumanızı tavsiye ederim.
DarkSense
Kitapkurdu
26.09.2010
Makalat eserin adından da anlaşılacağı üzere Mevlana'nın mürşidi olan Şems' e ait olan aforizmalardan oluşmaktadır. Eserde hakikaten çok güzel benzetmelerle bezenmiş beyitler ve anektodlar vardır. Ancak eserin tasnif edilişinden olsa gerek, bazı anlamaya mahal vermeyen durumlarda söz konusudur. Sıklıkla anektodların geçtiği zamana, ortama ve kişilere yer verilmemesi sebebiyle anlatılmak istenenen ya da benzetmede bulunulan olgular çok kolay anlaşılmamaktadır. Bu anektodları anlamak çok ciddi dikkat gerektirmektedir, hatta her zaman anlamak mümkün olmamaktadır. Bu anlamda eserin okunurluğu gerçekten sekteye uğramıştır. Sanki bu eseri tevil edebilecek dip notlara ihtiyaç vardır. Örnek vermek gerekirse: Şems'in babasıyla ilgili anektodu önsözde açıklanması nedeniyle, eserin içerisinde geçtiğinde anlaşılır olmuştur. Ancak diğerleri için böyle bir durum söz konusu değildir. Çevirisini başarılı buldum. Ancak eserin sonundaki sözlük kısmında ciddi hatalarda vardır. Yinede ilgilenenlere tavsiye ederim.