Orta Çağlarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu & Tarihi Arka Plan ve XIII-XIV. Yüzyıl Moğol Hakimiyeti
Orta Çağlarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu & Tarihi Arka Plan ve XIII-XIV. Yüzyıl Moğol Hakimiyeti

Kitapyurdu Fiyatı: 212,20TL

Ürüne Git
8Yorum
Kerem Önerge
moğolların anadolu etkisini anlayabilirsiniz
Gazneli Kitâpçı
Kitapkurdu
Moğolların Anadolu'ya etkisini anlamak için güzel bir eser.
PotterRowling
Kitapkurdu
Eserin günümüz dünyasına atıflarla donanmış olması, pek beğenilmemesinin sebebi sanırım. Ama şunu net bir şekilde dile getirebiliriz ki, Muammer Hocamızın akademik hassasiyetini bugün çoğu hocamızda bulamayız. Ayrıca bölge ile ilgili coğrafya temelli siyasi tarih analizi oldukça yerinde. Sanırım bu anlamda özgün bir çalışma.
gökdeniz52
Muammer Gül Orta Çağ çalışmalarıyla dikkat çeken bir araştırmacı. Tavsiye olunur...
ehmedoroni
Kitapkurdu
Taraflı yazılan bir tarih kitabı olmuş. Milliyetçilik ayyuka çıkarılmak istenince kitap amacından şaşmış da vasat kalmış diyebilirim.
KY-937949
Bazı güzel bilgiler verse de vasat bir çalışma olmuş. Beklediğimi bulamadım diyebilirim.
Mehmet Lütfü KINAĞ
Sayın Hocamın Milliyetçi dmarlarıyla yazılmış ilk 60 sayfasının tamamını o bölgede bulunan belli bir etnik kökeni statükocu bir zihniyetle yok sayan ve bu milleti belirli bir kalıpta bağımlılık imajıyla ortaya koyan bir çalışma. Okuyucu arkadaşlarım bu kitapta bahsedilen ön görülerin nasıl sıfırlandığını bu günlerde yaşayarak ve görerek anlayacaklardır. Tarihsel alt boyutuyla incelersek güneydoğuyu bir Moğul memleketi olarak gösteren bir kitap. Taktir yinede okuyucunun.
vefakâr
Kaşif
Bu alanda yapılmış pek az çalışma var, İlahiyat okuyan insanlar Ortaçağ Tarihi alanını gereksiz yere işgal ettikleri için Avrupa'nın ne durumda olduğunu göremiyoruz. Bu eser çok önemlidir, ancak aynı zamanda çok da hacimsiz ve basit hazırlanmıştır.