14Yorum
solskjaer
Kitapkurdu
08.10.2024
"Ermeni Tabusu Üzerine Diyalog" oldukça cesur bir kitap! Ahmet İnsel ve Michel Marian, Türkler ve Ermeniler arasındaki geçmişe dair tabuları yıkmaya, acıları paylaşmaya ve insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından birine ışık tutmaya çalışıyor. İkili, suni uzlaşıların ötesine geçerek, zorlu bir diyalog sürecini başlatıyor. Ermeni sorununu çok yönlü ele alıyor, inkâr ve unutturma politikalarının üzerini örtmeden geçmişin felaketlerini açığa çıkarıyorlar. Bu kitap, geçmişle yüzleşmenin, vicdanları rahatlatmanın ve iki halkın tarihlerini birlikte anmanın önemini vurguluyor. Zor bir yolculuk ama herkesin kendinden bir parça bulacağı bir metin. Geçmişle barışmanın kapısını aralamak için okunması gereken bir eser!
easln40
04.08.2024
Okunmaya dair bir eser.
Allet Garibgün
Kitapkurdu
16.06.2023
Çok beğenerek okudum, bilgilendirici bir kitap.
Ahborges
Üstat
12.10.2022
1915 tehciri konusunda refarans bir bir kitap.
Nurettin  Topcu
09.02.2022
Türkiye’de uzun yıllardır tâbiri câiz ise halı altına süpürülen konulardan biri. “Oldu mu, olmadı mı?” sorusu yıllardır süregelen bir tartışma. Bununla beraber bu kitap, ”Bundan sonra ne yapılmalı? Bu iki halkın bağları nasıl kuvvetlendirilebilir?” sorularına da cevap arıyor.
Tarihtoplum
Kitapkurdu
11.05.2021
Tabular her şey de önümüzü tıkıyorlar. At gözlüklerinden sıyrılmalıyız. Tarih objektif bir bakış ister.
ctnsalih
Bilge
06.05.2021
Ahmet İnsel acaba soykırım desem mi demesem mi diye çok zorlamış kendini. Sonunda soykırım dememeye karar vermiş. Söylediğine kendisinin de inanmadığını düşünüyorum. Çekinceleri var. Çekincelerinin olmasını normal karşılıyorum. Ama bu olgunun kesinliği ile ilgili çekinceler değil, içerisine doğduğu topluma yönelik çekinceler bence.
MEHMET ALİ
Kitapkurdu
23.02.2021
farklı açıdan yaklaşmak isteyenler okuyabilirler.
Kunoici
27.01.2021
Öyargıların kenara bırakılıp okunulması gereken bir eser. Bir sohbet aslında.
Hamit Filiz
Kitapkurdu
25.10.2020
önyargısız ve cesurca bir anlatıma sahip.
Biblomanic
Kitapkurdu
05.05.2020
Kitap genel olarak tek taraflı hep Türkler suçlanıyor, Ermeniler'in yaptıklarına hiç değinmiyorlar. Bu söylemle zaten bir yere varamazsınız... Ama yine de alın okuyun
sercinyo58
17.04.2020
Konuşmaktan ve öğrenmekten korkmayanlar için
Hasan AYDIN
Kitapkurdu
17.06.2015
ermenı tabusunun iki taraftan ve farkli yonlerden diyalogla anlatan farklı ve orjınal bır yapıt.bı cırpıda okudum..
heja_4747
04.12.2012
herşeyden öte ermeni tabusu türk halkı için adının anılmasında bile tüylerin ürpermesine yetecek mahiyette. kaliteli yazarların ve düşünürlerin ele aldığı bu konu aslında herkesin üzerine birşeyler bildiği fakat hiç kimsenin tam olarak ne olduğunu bilmediği muallak bir konu. konunun tabu olmaktan kurtuluşunun yolu ise işte tam da buradan geçiyor: tartışılır kılınmak. alınıp okunması gereken bir kitap