Yöntem Üzerine Konuşma
Yöntem Üzerine Konuşma

Kitapyurdu Fiyatı: 17,16TL

7Yorum
Merve Azak
23.06.2018
Descartes in ismini mütevazi olarak Yöntem Üzerine Konuşma olarak verdiği ama yömtemin içini yogunlukla dolduran bir kitap.
denizmavi
Kaşif
22.02.2017
“Mutlu olmak için öncelikle arzularımızı sınırlamayı bilmek gerekir.” Bu kitapta Descartes’in en ilgi çekici cümlelerinden biri bu geldi bana. Adından en çok akla verdiği önemle söz ettirdiğini birçoğumuz biliyoruz. Akıl sezgicidir der, aklını kullanmayı bilen, doğruyu yanlıştan ayırt edebilme yeteneğine de sahip olur. Yazdığı pek çok eserini Engizisyondan korkusuna yayınlamaz, birçok eseri onun ölümünden ve Engizisyon tehdidinin yok olmasından sonra takipçileri tarafından yayınlanır. Kitapta altı deneme var. Her biri ayrı zamanlarda ayrı amaçlarla yazılmış, birbirleri arasında pek bir bağlantı yok. Descartes bu kitabından da yöntemini kuşku üzerine kuruyor. Kuşkuyu mantık ile destekliyor. Yani körü körüne bir kuşkuculuk değildir onunki.
KY-883189
26.07.2013
Modern felsefeye adım atmadan bir önceki durak bu kitaptır diyebiliriz. Descartes dönemini ve dönem iktidarını bir yere kadar eleştirebilmiş ve yeni ufuklar sunabilmiş.
emrahhorozal
Kitapkurdu
03.06.2013
Afşar Timuçin düşünce tarihi ile yoğrulmuş bir düşünür. Descartes ancak onun çevirisiyle Türkçede hayat bulabilirdi. iyi bir kitap. Bir kitaptan da fazla yöntemli düşünmek için bir çağrı. Yolunuzu aydınlatacak bir fener.
mertbilsem
24.09.2011
Afşar Timuçin çevirdiği Filozof, Matematikçi Rene Descartes'in yazdığı kitabı 1998 yılında Cumhuriyet gazetesi Çağdaş matbaa tarafından yayınlatmış. Descartes kendi aklının, iyi bir şekilde kullanmak için, gereken yöntemleri, öğüt vermeye kalkışmadan öykünebilecek birkaç örnek ve diğer yazılarla okuyucuya gösteriyor.
maxi_o6
05.05.2011
"düşünüyorum öyleyse varım" cümlesini günümüze işlemiş , olan bu sözcük ,aslında bu cümle haline gelene kadar ne satırlar döktü Descartes abimiz, ayrıca bu ktabı ilk, okuduğum bölüm itibariyle zorunlu aldım, okuduktan sonra, Descaartes'in "kuşku","varlık" ve "akıl" a bakış açısını keşfetmeme neden oldu, diğer eserleirni de göz önüne alırsak, zamanın en iyi aydınlardan biri olduğunu hiç kışkusuz söyleyebiliriz, bu kitapta bu göstergenin aracıdır.. bence
Beltin
Kitapkurdu
25.10.2010
Descartes bu kitabında hakikate ulaşma gayretinde en başta aklın kullanımını belirlemeye çalışır.aklı dört kategoriye ayırarak verimli bir kullanım sahası yaratma girişiminde bulunur. elindeki her şeyi şüphe ateşinin içine atarak "kendisinden şüphe duyulmayanı" bulmaya çalışır. felsefeye giriş için önemli bir kitap..