Gladio'nun İlk Düellosu & Darağacında Bir Başbakan
Gladio'nun İlk Düellosu & Darağacında Bir Başbakan
5Yorum
Muhafız 75
Kaşif
04.01.2021
gözyaşlarınizla okuyacaksınız
sercan_bck_
Kitapkurdu
01.01.2017
27 Mayıs 1960 darbesinin öncesi ve sonrası, Adnan Menderesin Hayatı vede Çevresi, O döneme ait Ülkemizde meydana gelen olayların dış güçlerle bağlantısını kısacası ''ince eleyip sık dokumak'' deyiminin tam yerinde olduğu bir kitap. OKUNMALI çünkü DERS ÇIKARILACAK bir eser..
talhataştan
Kitapkurdu
20.09.2015
1960 darbesi döneminde yaşanan hukuksuzluklar, Adnan MENDERES ve arkadaşlarına yapılan zulüm ve haksızlıkları anlatan bir kitap. Acı bir yönü de Adnan MENDERES'in çocukluktan beri arkadaşı olan ve hatta çok sevmiş olduğu için onun soyadını almayı göze alan Adnan MENDERES'in çocukluk arkadaşından yani en sevdiği dostundan yediği kazıklar. 1960 darbesi döneminde genç subayların tutumu ve komutanların bile idamların önüne geçemeyecek duruma gelmesi. Abd başkanı Kennendy'in idamları durdurun ikazına rağmen yapılan idamlar ve daha birçok konuyu anlatan ve 1960 darbesine ışık tutan bir kitap. Halkına hizmet etmenin bedeli ve sanıkların savunma hakkını hiçe saymak okuyan her vatan evladını üzüyor. Ama şu varki Adnan MENDERES ve dava arkadaşları her zaman başı dik yaşadılar ve başları dik öldüler. Okumanızı tavsiye ederim.
selimermis
16.01.2013
İsa YILMAZ'ın bu okuduğum ikinci eseri.Daha önce "Ergenekonun Son Düelloso Matruşkanın Bebekleri" isimli kitabını okuyup beğendiğim için bu kitabıda alayım dedim. Kitap Ali ADNAN daha sonra Adnan ERTEKİN daha sonra da en yakın arkadaşı olan ve kabinede yer verdiği ama ; ondan bük bir darbe ihanet yediği Ethem MENDERES'in soyadını aldığı demokrasi şehisi rahmetli Adnan MENDERES'in hayatından başlayıp ülkemizdeki darbelerin anası sayılan 27 Mayıs 1960 darbesini,darbenin nasıl oluştuğunu,oluşturulduğunu,ortam yaratıldığını,inanılmaz suçlamaların nasıl dayanaksız olduğunu,darbe mahkemelerinde nasıl tiyatro olduğunu, %54 seçimle gelmiş koca bir başbakan,maliye bakanı,dışişleri bakanlarının ve kurtuluş savaşında Mahmut Hoca olarak bilinen Celal BAYAR'ın ne hallere düşürüldüğü,mahkeme hakimi Salim BAŞOL ve savcı EGESEL'in mahkemede nasıl davrandıkları,rahmetlileri asmak için nasıl oyunlar yaptıklarını,1959 yılında garantörlük anlaşmasına İsmet İNÖNÜ ve şurekasının hayır oyu verdiğini bu hayır oyu verenlerden birininde Karaoğlan lakaplı Bülent ECEVİT'inde hayır oyu verdiğini ama ; rahmetli Fatin Rüştü ZORLU'nun yaptığı Lozan Antlaşması sayesinde Kıbrıs'a çıkarma yaptığımızı,birinin kahraman birininde bu yaptığı kazanım sayesinde idama mahkum olduğunu,yassıada da yapılan işkenceleri,yassıada komutanı Tarık GÜRYAY'ın ordaki mahkumlara yaptığı haddini bilmez işleri,Adnan MENDERES'in nasıl zehirlendiğini,Menderes'in idamından sonra olan garip doğa olaylarını,ABD Başkanı Kenedy'in asmayın dediği halde başbakanı astıklarını,Savcı Egesel'in şahit olarak mahkemeye çıkardığı kadının aslında Egesel'in sevgilisi olduğu,mahkemede savunma hakkı verilmediği,yassıada da psikolojik ve fiziksel işkence yapıldığını,örtülü ödenekte sadece 10 kuruşluk cımbızı mesele yaptıklarını ki aslında cımbız konuta gelen yabancılara yapılan tavuğun kıllarını çekmek için kullanıldığı ama mahkeminin bunu bi kadına aldığını iddia etmesi,bebek davası,yunanlıların garantörlük anlaşması yaptığı için Fatin Rüştü ZORLU'ya olan kinlerini Times dergisinde karalama yapmak için ZORLU'nun her ihalede %10 aldığı ve bundan dolayı Mr.%10 diye isim taktıklarını ama bunu bizim muhteşem basının olduğu gibialıp kullandığı,ip parasını Berin MENDERES'ten aldıklarını...........gibi olayları anlatan harika bir kitap.
KY-808719
Kitapkurdu
10.09.2010
Kitapta 27 Mayıs darbesinin öncesi ve sonrası gayet iyi şekilde bir şekilde işlenmiş. Darbenin olması için bir takım çevrelerin tezgahları, komploları ustaca anlatılmış. Döneme ilişkin ayrıntıların yer aldığı bu eseri herkese tavsiye ederim.