Düşünce Düşlenir
Düşünce Düşlenir

Kitapyurdu Fiyatı: 152,10TL

53Yorum
Mrym A.
Bilge
Dilini ağır buldum. Yazar anlatmak istediği mevzuyu biraz fazla dolandırmış. Anlatmak istediği konular genel anlamda güzel ancak anlamak için bazı yerleri defalarca okumak yeterli mi bilmiyorum
mcan1990
Kitapkurdu
Günlük yaşamımızda içimizde ve dışımızda gözden kaçırdığımız ince noktaları görmenize katkı sağlayacak bir kitap.
KY-2395466
Şov yapmış. Adamın ilmî birikimine bir şey diyemem lakin hocamız üst perdeden konuşup uçuk bir dille anlatım yaparsa herkes anlamaz. Bu kitap da gereksiz anlatım şovuna girilmiş. Kafa yoruyor açıkçası ve hocamızın narsistik bir yapısı var, anlamayan olursa umursamıyor çünkü o elit bir kesime hitap etmekten memnun. Eserin bana katkısı belki de ilmî ve dil yetersizliğimden kaynaklı kaynaklı olarak az olabilir. Ama belki de hoca gerçekten gereksiz bir anlatım tarzı benimsemiş, şov için süslemiş de olabilir. Her kafaya hitap etmez kitap
yellowosman
Kaşif
Dili ağır ama fikir sahibi olunması gereken bir kitap.
Yasin Aykanat
Hezarfen
Evvelden duygu yârdı. Duygu yer kaplayan değil, yer edinendi. Hususiyet ve ehemmiyetle yeri edilendi. Yeri baş göz üstü değil, gövdenin sol üst kısımlarında bir mertebeydi. Mertebeyse seçeneksizdi. Yeri, başka birine verilemez, vergilenemezdi. Her duygu, başka bir duyunca tekabül ederdi. Şimdi duymak var, duygu bir iddia. Varsa da bir yoksa da. Bir gün bir kelime ile karşılaştım ve tüm harflerin tek başına bir kelime olmaktan ne denli uzak olduğu bilgisiyle donandım. Tüm harfler bir kelime içinse manidardı. Bazı ruhlarla çok yakın olduğumu düşünüyorum. Savunmasız ve iknasız. Cahit, Nazan ve birkaçı daha buna misal teşkil eder. Eserin yüreğime yürüdüğünü inkâr etmiyorum. Es geçmiyorum beyefendinin saygıdeğer ilmini ve bu vesileyle konuşturduğu şahsiyetine gölge düşürmekten imtina da ederim ayrıca. Tekrarın yaşamdaki mezkur konumundan, yani algıdaki dönüşümünden muzdarip biri için tekrarın küçücük denecek kadar keyfimi kaçırmasına da ses etmiyorum. Bu da benim acizliğim olsun.
cekirgezehra
Kitapkurdu
kendini tekrar eden bir eser sevmedim.
lagetdadellasport
Kitapkurdu
Heralde anlamak için defalarca kez okumamız gereken bi kitap. Herkes anlayamaz dilini
kitapkurduahmet
Hayata dair küçük ayrıntıları yakalamak için okunabilir
okur düşünür
Kitapkurdu
felsefeyle ilgilenenlerin hoşuna gidebilecek bir kitap.
myumak
"Düşünme sükunete ve sessizliğe ihtiyaç duyar; zira bilmeli ki ancak sessiz kaldıkça, kalabildikçe kişi özünün kendisinden talep ettiklerini gerçekleştirebilir."
aysna
Kitapkurdu
Okuduğum ilk kitabıydı, devamı gelecek gibi. Güzel.
öğrtmnttk
Kitapkurdu
Kolay okunmayacak,verilen bilgiler aklınıza takılacak ve sizinde araştırma gereği hissedeceğiniz harika bir eser. Kesinlikle okuyun.
Karakız.
hacimli kaliteli bir kitap . İçinde güzel denemeler yer alıyor.
avam-ül avam
Kitapkurdu
Fiziken ince ama manen hacimli kitap. Hazmetmek için yavaş yavaş iyi çiğnemek gerekiyor.
rakunbey
Dönüp dönüp tekrar okunmasında fayda olan şahane denemeler... Bir şey akla düşünce o vakit düşlenir.
pegasus18
dücane hocanın her kitabı gibi müthiş bir kitap.
gamzeeuyar
Bilge
Dücane Cündioğlu'nun okuduğum ilk kitabıydı ve benim için emek isteyen bir kitap oldu. Haklı tespitleri, sürekli düşünmeye iten yazısı... Tanıştığıma memnun oldum açıkçası :)
Tutunamayanlardan
Dücane Cündioğlu, derin bir anlatıma sahip, okunmalı...
lacivert.1
Kitapkurdu
Dücane Cündioğlu tespitleri ve bakış açıcı, başka bir ufuk açıyor.
geceninsesi40
kitapta denemeler mevcut , çok kaliteli tespitler var ,