Ben Bir Türk Zabitiyim & Batıktan Çıkan Kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul
Ben Bir Türk Zabitiyim & Batıktan Çıkan Kahraman Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul
10Yorum
serdariekrem
22.03.2020
Geçmişimize ışık tutan harika bir çalışma
pukiso
30.07.2018
Kesinlikle bilinmesi gereken bir kahraman
Bekir A.
Kitapkurdu
12.02.2018
Bunca zamandır, böyle bir kahramandan ve taburundan haberim olmadığı için çok utandım. Her Türk vatandaşının okuması gereken bir eser olduğunu düşünüyor ve araştırmalarda emeği geçen kişilere saygılarımı sunuyorum. Kimsenin birbirine tahammülünün olmadığı, herkesin ufak olaylardan dolayı mutsuz ve umutsuz olduğu şu dönemde; bu ülkeyi düşmana teslim etmemek için kahraman insanlarımızın neler yaptığını bilmek belki aklımızı başımıza getirir. Anılarında; "Zaferden mütevellit neşemizi, yaralı esirlerimize hürmeten izhar etmedik" diyebilecek kadar ince düşünen kahraman Türk subayını ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun!
hacivat39
27.06.2016
Türk topçularının imkan verildiğinde zekası ve çevikliğiyle ne büyük başarılara imza atabileceğini Çanakkale'den sonra bir kez daha kanıtlayan gerçek bir destan, 1.Dünya Savaşı'nda belki de yazılamamış daha ne destanlar olduğuna da bir küçük nişane olmuş. Gurur duyulası ve mutlaka okunası bir eser..
karamanoğluTÜRK
18.03.2016
Mustafa Ertuğrul'u öğrenmek beni çok mutlu etti.
Kitapçaysessizlik
15.06.2013
öncelikle kitabın hazırlanmasına çok emek edilmiş.konu kısa olmakla beraber çok önemli.herkesin okumasını tavsiye ederim. tarihin bu gibi karanlıkta kalmış kısımlarını gün yüzüne çıkaran kalemleri allahü teala eksiketmesin.
immortalmiss
Kitapkurdu
07.06.2013
Çok çok güzel bir kitap, içinde yazan bazı şeylere katılmasam da genel itibarı ile çok beğendim çok etkilendim. katılmadığım şeyler de yazarın kendi fikirleriydi yani kitabı öneririm, muhteşem. bu tip çalışmalara destek verilmeli ve çoğaltılmalı. Baskı kalitesi çok iyi olduğundan kitap biraz oahalı ama değer. bu tip bir insan için değer.
mikelanj76
15.04.2013
Harika. Gerçekten okudukça mütevazi bir hayatın derinliklerinde saklı koskoca bir destanı öğrendim.
abdozturk
14.02.2011
Çok etkileyici ve sürükleyici bir vefa öyküsü. Kitapta tarihin unutulmaya yüz tutmuş bir hikayesi anlatılırken bir yandan da bu hikayenin ortaya çıkarılmasında yaşanan olaylar ve karşılaşılan zorluklar ifade edilmektedir. Kitabı okurken eksik kalmış yönlerimizden birinin idealist bir araştırmacı tarafından nasıl ısrarla tamamlanmaya çalışıldığına şahit olacaksınız. Yazar, her ne kadar kitabı yazarken kendini biraz fazla ön plana çıkarıyorsa da, yıllardır tarihine sahip çıkmayan bir toplumun parçası olduğundan dolayı bu kadarcık bir kusura sahip olması çok görülmemeli. Profesyonel bir dalgıç ve batık araştırmacısı olan yazar, tarihin derinliklerine gömülmüş ve unutulmaya yüz tutmuş bir hikayeyi, bir batıktan yola çıkarak dantela gibi yavaş ve sabırla ortaya çıkarmaktadır. Bu çalışmaları esnasında bir çok zorlukla karşılaşan yazar, bu zorlukları nasıl aştığını da anlatmak suretiyle benzer araştırmaları yapacak olanlara ışık tutmaktadır. Dolayısıyla kitap, tarihimizin küçük bir parçasına ışık tutarken aynı zamanda özgün araştırmalar yapanlara yol göstermektedir.
ahcar
11.01.2011
ÇOK YOĞUN BİR EMEĞİN SONUCUNDA ORTAYA ÇIKMIŞ BİR ESER. YAZARINI VE EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLAMAK GEREK. KİTAPTAKİ OLAYIN BİRİ DE KAŞ'TA GEÇMEKTE. BEN DE KAŞ'TA YAŞIYORUM. MEİS'E HER BAKIŞIMDA TARİHE KISA BİR YOLCULUK YAPIYORUM. BASKI KALİTESİ OLDUKÇA İYİ. İÇİNDEKİ HARİTALARLA DA ANLATILAN OLAYI DAHA İYİ ANLAYABİLİYORSUNUZ. HERKESİN OKUMASI GEREKEN BİR ESER. TARİHİN ARKA ODALARINA GİRMEK LAZIM.