3Yorum
aruzgarkesen
22.05.2018
Mektuplaşmalar şeklinde yazılan bu romanda karmaşık aşk ilişkileri ele alınmaktadır.Manastırdan alınan Cecile Volanges, Kont de Gercourt ile evlendirilmek istenmektedir. Kontun gözü kapalı bir kızla evlenmesini istemeyen eski sevgilisi Markiz de Merteuil, Cecile'i baştan çıkarması için Vikont de Valmont'a acilen gelmesini bildiren bir mektup yazar. Vikont de Valmont ise evinde kaldığı başkanın karısı Madam de Tourvel'i elde etmekle meşguldür.Bu arada Cecile de Danceny adlı gence aşık olmuştur.
mel_asdg
25.10.2017
Çok farklı bir kitap. Henüz yarısına geldim. Fena değil. Ama ben bu mektuplarla anlatım tarzını cok sevemedim. Yalnız 18. yüzyıl Fransız burjuvasının ahlak anlayışını anlamak açısından yön verici olabilir.
ayşe3655
13.03.2011
Yıllar önce okumuştum bu kitabı,hafızamdan silinemeyecek kitaplardan biri.Bu kitap bir dünya klasiği.Klasik severlere tavsiye ederim.