6Yorum
Alaattin Öztürk
Kitapkurdu
14.05.2020
Türk harf devriminin ayrıntılı tarihini anlatıyor. Kitabın devrimden sonraki kısmı bence gereksiz. onun yerine yeni baskı yapıp mevcut değişiklikler eklenebilir. Kitap 990 yılında basılmış. Kitabın son kısmındaki olaylar bugün netleşmiş ve yaygınlaşmıştır. Yeniden değerlendirmeye ihtiyaç duymaktadır.
ytuytu88
07.08.2017
Yazı Devrimi'ni ayrıntılarıyla, öncesiyle, sonrasıyla, yurtdışında balkanlarda ortaasyada inceleyen çok kapsamlı bir eser.
Enes KARAASLAN
Kitapkurdu
03.02.2017
Türk Yazı Devrimi derken yalnızca Türkiye Cumhuriyeti'nin yazı devrimini kastedilmiyor. Yeryüzünde yaşayan diğer Türk topluluklarının da kendilerine uygun bir yazı sistemi arayışlarını da anlatan, okunmazsa olmaz listesinde yer alması gereken, içinde hiç boş bilgi olmayan bir kitap. Konusu bakımından yazılmış en derli toplu kitap, diye düşünüyorum. Önerilir.
yağız ali
Kitapkurdu
18.01.2017
Bilal şimşirin bu eseri okunmadan yazı devrimi anlaşılmaz.
ato465
Üstat
23.12.2016
Bu büyük devrimi ayrıntılı bir şekilde ele almış güzel bir eser.
ACAN17
25.11.2014
Türk Harf İnkılabını öncesi sonrası ve oluşum aşamalarını çok güzel bir üslupla ele alan yazar belgelerle birlikte konuyu taçlandırmış ve mutlaka okunması gereken bir kitap şiddetle tavsiye ederim.