Moğol Kurdu Hakkındaki Yorumlar

sivana 04.08.2013
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
cengiz hannın hayatını borcunun dilinden romansal bir havayla anlatan tarihi roman. ben çok beğendim. tavsiye ederim.
Yanıtla
4
1
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
mesut cemil 07.12.2011
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
kitap tam bir ölüm ve tecavüz hikayesi. moğol ırkının acımasızlığı ve ahlak zaafiyetini göstermesi açısından iyi bir çalışma. edebi yönüne gelirsek homeric muhteşem bir kitap yazmış. tasvirleri ve benzetmeleri çok güzel. birde tarihsellik açısından homeric müthiş bir örnek sunmuş, çünkü dialoglar ve yapılan şakalar o gün ki moğol bozkırlarından fışkırmış adeta. kendisinin değil onların dünyasını anlatmış, onlar gibi düşünmüş, onlar gibi gülmüş, onlar gibi ağlamış. temuçinin bitme bilmeyen öldürme hırsı, kadınlara düşkünlüğü, acımasızlığını gördüm bu kitapta. hırslı bir insanın hayatını bile kurtarmış olsan tehlikesinden uzak duramayacağını anladım. zira borçu temuçin tarafından öldürülmekten son anda karısı börtenin müdahalesi sonucu kurtuldu. aslında bu kitap ego nun bir tarifidir. temuçin cengize devşirildiğinde ölümlülükten ölümsüzlüğe doğru dönüşmekte istemiştir. çinden bu sebeple kahin getirilmiştir. ego kabarmış ve kendini önce ölümsüzleştirmek istemiş, eğer buna inansa diğer aşama kendini tanrı ilan edecekti. tıpkı firavunda olduğu gibi. homeric bu kitabıyla bana hırslı insanlardan uzak durmamı öğütlüyor, yoksa...
Yanıtla
7
10
Destekliyorum  1
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
omerguvenc 12.09.2008
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
Yazım dili ve anlatımı gerçekten çok hoş ve ayrıca da akıcı bir konusu var. Güzel bir çalışma bence, okumanızı tavsiye ederim. Bu kalitede eserlere çokça rastlamak mümkün değil
Yanıtla
6
0
Destekliyorum 
Bildir
mediha_balaban 22.07.2008
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
muhteşem bir kitap
Yanıtla
4
4
Destekliyorum 
Bildir
uzunvadeci 07.11.2005
Satın Alma Onaylı Bu ürün yorum sahibi tarafından satın alınmıştır.
MOĞOL KURDU
Homeric

Küçük bir Moğol boyunun fare avcılığı yaparak yaşamını sürdürmeye çalışan,horlanmış reisinin önce Timuçin ve sonra da Cengiz’e dönüşümünün öyküsü.Bu öykü,Moğol boyunun çevresinde önce tüm Moğolların bütünleşmesi,sonra da bir Cihan İmparatorluğuna dönüşmesi ile birlikte gelişecektir.

Cengiz henüz horlanmış küçük bir Moğol boyunun açlıkla mücadele eden güçsüz reisi iken,onunla anda olan Borçu’nun anlatımıyla izliyoruz Cengiz İmparatorluğuna varan adımları.Destansı bir anlatım.Bozkırın yaban hayatından,vahşet,kin,sistemli bir terör ve ihtişam dolu bir yaşama uzanan bir sürece tanıklık ediyoruz

Timuçin’in andası ve küçük ailesinin ilk ve en önemli yardımcısı olan sadık Borçu,defalarca yaşamını kurtardığı Cengiz’den;tutku duyduğu,aşık olduğu kadınları kurtaramayacaktır.

Homeric,muhteşem bir panaroma sunuyor bizlere.Anlattığı döneme hakim,dersine iyi çalışmış.Sadece bir hata çekti dikkatimi.Romanda bir paragraf içinde,bir kez “tütün kesesi”nden bahsedilmekte.Doğrusu bu hatanın,bizzat romandan mı,yoksa çevirmenden mi kaynaklandığından emin değilim.

Kesinlikle okuyun
Yanıtla
6
2
Destekliyorum 
Bildir
gaygun
29.10.2025
Çok etkileyici..Cengiz Hanı okurlarının aklına kazıyacak, uzun süre okuyucısunu etkisi alrına alacak bir eser... Şiddetle tavsiye ederim.
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
NAZSEL2
25.06.2021
Okuduğum en akıcı kitaplardan biriydi.O dönemi yaşatan bir anlatım var.
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
firrari
16.11.2017
Okuduğumda çok etkilendiğim kitaplardan... Cengiz Han'ın hayatı, yükselişi... Aklı, zekası, kararlılığı, hırsı, acımasızlığı, çirkinliği... Harika bir romana dönüşmüş...
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Geronimoo14
14.02.2016
Cengiz Han'ın olduğu hangi eser kötü olabilir ki ?
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
Kesinlikle okunması gereken bir kitap. Moğolların yaşam tarzını, birbirleriyle mücadelelerini, özellikle de Cengiz Han'ın kişiliğini ve liderlik özelliklerini çok güzel ve edebi bir dil ile aktarıyor.
Yanıtla
0
0
Destekliyorum 
Bildir
akar79 09.10.2013
tarihi gerçeklere saygılı kalmış ve kurgusunu buna göre kurmuş yazar.dili de dede korkutun ağzından dinleniyormuş gibi oluşturulmuş.bu büyük hükümdarın hayatını roman tarzında okumak hoş oldu.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
"_Kindar olma! diyordu yaşlı Karaim.Moğolların mavi gök gibi birleşmeleri ve tek yumruk olmaları gerekir diyen sen değil miydin?
_Evet ama gökyüzünde sadece bir güneşe yer var.Camuka o güneş olmak istiyor.Ne var ki hiç ışık vermiyor; o ay gibi, iki yüzü var, karanlık yüzünü de iyi biliyorum."
Uçsuz bucaksız Merkezî Asya bozkırlarında dağınık boylar halinde, birbirleriyle iç çekişmelerle uğraşan, teşkilatsız, ilsiz, başbuğsuz, kağansız yaşayan ve henüz Moğol adı ve namıyla anılmayan -Naymanlar, Oyratlar, Keraytlar, Arulatlar,Tankutlar, Ongutlar, Merkitler, Barulaslar ilh.- kabileleri tek bir çatı altında birleştiren, "il"li yapan, kağanlı yapan, töreli/yasalı hâle getiren; karşısına çıkan bütün dizli uluslara diz çöktüren, kağanlı ulusları kağansızlaştıran Dünya Tarihi'nin n büyük fatihlerinden, cengaverlerinden, cihangirlerinden biri Temuçin veya han olduktan sonraki adıyla Cengiz Han'ın andası Borçu'nun ağzında hayatını anlatan bir anı roman.Cengizhan kimilerine göre barbar, vahşi, acımasız, taş üstünde taş baş üstünde baş bırakmayan bir kan dökücü ama bu durum tek başına Cengizhan'ı tanımlamaya yetmiyor; sadece tek bir veçhesine vurgu yapıyor. Peki sizce Cengizhan Merkezî Asyalı/Turanlı olmasaydı da Avrupalı olsaydı sizce bu yazarlar onu nasıl yazacaktı hiç düşündünüz mü? Zaten Asyalılara ilişkin bu genel oryantalist bakış açısı hep vardır. Avrupalılar bükemediği bileği hep barbar diyerek aşağılamış ve küçük göstermeğe çalışmıştır.Neyse romana dönecek olursak yazar Cengizhan ve dönemini çok iyi yansıtmış.Romanı okurken adeta bozkırlarda yaşıyorsunuz, kendinizi moğol ordusunda bir noyan gibi hissediyorsunuz.Ayrıca Türk töresine, yaşayışını ait pek çok benzerlikte dikkatinizi çekmiştir.Nihâl Atsız'ın" Bozkurtlar'ın Ölümü" ve "Bozkurtlar Diriliyor" romanlarından aldığım hazza yakın bir keyif aldığımı soyleyebilirim.Hassaten tarihî roman tutkunlarının çok beğenecekleri bir roman olduğunu düşünüyorum.Keyifli okumalar.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
kitaplığıma 2001 yılında dahil ettiğim değerli bir roman.tarihi olayları anlatan romanlara ilgim vardır.bu kitabıda cengiz hanı anlatttığı için satın almış merakla okumuştum.iyiki de alıp okumuşum.zevkle okunacak türden.akıcı ve çekici bir dil ve öykü.sıkılmak olasılıklar arasında yok bence.cengiz hanın destansı,hırçın,acımasız,zalim ama idealist yaşam öyküsü.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
pervindemirci 08.01.2010
Temuçin'in bir zamanlar en yakın arkadaşı olan Borcu nun dilinden yazılmış bir kitap. Cengiz Han'ın çocukluğunu, acılarını, imparatorluk kurma aşamalarını sade bir dille anlatmış. Merak edenler için söyleyebilirimki ağır bir kitap değil, zevkle okursunuz.
Yanıtla
1
1
Destekliyorum 
Bildir
KY-404852 19.09.2009
Güzel bir kitap tavsiye ederim. Cengiz Han'dan çok Borçu karakteri daha ön plana çıkmış. Özellikle Borçu karakteri için üzüldüm. Çok ince ruhlu, duygusal birisi ama Cengiz Han onun hoşlandığı kadınları elinden aldı. Ayrıca yazar eski bir jokey olduğundan at sevgisinden bolca bahsedilmiş.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
fehmiarar 01.08.2009
tarihi roman hastalari icin birebir...gercekten farkli bir cografyada,bazen sizi sasirtan,bazen sok eden olaylarin,kisiliklerin,davranislarin sahidi olacaksiniz
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
KY-720076 03.06.2009
Dili oldukça sade ve moğollar hakkında oldukça bilgilendirici bir eser.Cengiz Han'ın vahşi yönüne detaylı bir şekilde girmese de ve roman çok akıcı olmasa da moğollara ve Cengiz Han'a ilgisi olanlara tavsiye ederim.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
kultegin06 10.11.2008
Beğeniyle okuduğum bir kitap.Nihal Atsız'ın Ruh Adam'ından sonra okuduğum en iyi roman diyebilirim...
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
murti553 30.07.2008
BU KİTAP SİZE MOĞOLLARIN SİYASİ TARİHİİNDEKİ BAŞARILI OLDUKLARI DÖNEMİ VE İÇ ÇEKİŞMELRİ ANLATIYOR.KESİNLİKLE TARİH SVERLER BU KİTABI ALMALILAR
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
helikanon 02.06.2008
cengiz hakkında detaylı bilgilerin olduğu oldukça sürükleyici okunmasını şiddetle! öneriyorum
olaylar cengizhan ın kankardeşi olan Borçu nun dilinden anlatılıyor
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
jolbaris 18.02.2008
Tek kelimeyle mükemmel bir anlatım, şahane, edebi bir uslup. Okurken zihninizin zenginleştiğini fark edeceğiniz sanatsal cümlelerle bezenmiş muhteşem bir roman. Bir dönemin büyük gücü Moğollar'ın başı CengizHan'ın en yakın arkadaşının dilinden bir yaşam, kuruluş ve arkadaşlık hikayesi... Kesinlikle kitaplığınızda olması gereken çok kaliteli bir cilt ve baskı... Mutlaka okunmalı.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
memoli57 06.02.2008
Bu kitabı 2000 yılında aldım, ancak yeni okuma fırsatım oldu. Kesinlikle okunması gereken bir kitap, herkese tavsiye derim
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Yılmaz_80 24.07.2007
Moğolları ve dönemlerini anlamak için birincil derece bir kaynak. Bir anı - roman olarak düzenlenen kitap, son derece akıcı ve doğrudan olayların içinde olan birisinin olayları anlatması, olayların gözünüzde canlanmasını kolaylaştırıyor. Moğol vahşetini - daha doğrusu o dönemi - gördükçe, İslam'ın bu dönemden altı yüzyıl önce getirdiği değerlerin, dünya için ne ifade ettiği çok daha iyi anlaşılıyor.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
KY-145181 08.05.2007
YABANCI YAZARLARIN KİTAPLARININ OKUNABİLİRLİĞİNİ SAĞLAMAK ÇEVİRİNİN KALİTESİNDE SADECE.
KİTAP GERÇEKTEN İYİ BİR ARŞTIRMA SONUCU YAZILMIŞ, ÇOK DA SÜRÜKLEYİCİ.YILLAR GEÇTİ ÜSTÜNDEN HALA ZAMAN ZMAN BAZI SAHNELERİ AKLIMA GELİR. OKUNMASI GEREKEN İYİ BİR ESER.
Yanıtla
4
0
Destekliyorum 
Bildir
bilgikolik 03.03.2007
Tüm dünyanın tanıdığı ve önünde korkuyla diz çöktüğü, Moğol İmparatorluğu’nun kurucusu Cengiz Han’ı, yani Temuçin’i, en yakın dostu Borçu anlatıyor. Okuru Cengiz Han’ın kişiliği ve dehası konusunda aydınlatan destansı bir öykü.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
Sanki 06.11.2006
Tarih kitabı yerine tarihi roman olarak ele aldığımızda çok güzel bir kitap. Yaşandığı dönemin sosyal hayatını , önemli olan at, kadın ve savaş olgularını kendince güzel bir uslupla akıcı olarak anlatmış. Ne kadar kısa sürede okuduğumu hatılamıyorum. Üslup oldukça iyi. Fakat refarans bir kaynak kitabı değil sadece roman olarak algılanmalı.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
Murat Akturk 11.03.2005
Uzun bir aradan sonra yeniden kitap okumaya Moğol Kurdu ile başladım. Roman içerisine sizi de katıyor ve tarihin gerçekliğini size yaşatıyor. O dönemlerdeki vahşiliği , o çağların yaşamını anlatması.
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
breuer 02.01.2005
üslup olarak yadırganamaz bir eser.kim ne derse desin yazar bilip bilmeden yazmamış araştırmaları sonucu yazılmış bir kitap kurgusu da iyi.
Yanıtla
2
2
Destekliyorum 
Bildir
aertugrul 21.02.2004
roman olarak harika bir eser ama tarihi kaynak olarak arkadaşlara katılamayacağım pek de gerçekleri yansıttığını sanmıyorum.yazar tüm kaynakları araştırmış olmasına rağmen önyargısını aşamamış
Yanıtla
1
1
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
Hüseyin Zorlu 11.02.2004
kitabın kendine has kelimeleri ve akıcılığının yanında kitabın sonundaki kaynakçanın da ispat ettiği gibi gerçek bir hikayeyi anlatması, kitabı özellikle çekici kılıyor. ancak Borçu'nun Cengiz Han'dan ayrılana kadar olan bölüm çok güzel ve anlaşılır olmasına rağmen bu noktadan sonra aşırı hızlı geçiyor bu da okuyucunun adaptasyonunu dağıtıyor. moğolların vahşetini ve acımasızlığını bir moğolun ağzından dinlemek bu negatif tutumları olağanmış gibi gösteriyor olsa da tarihin o dönemi hakkında verdiği ayrıntılı bilgiler sayesinde okunmaya değer bir kitap halini alıyor.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
Irfan Öztürk 24.02.2003
Bence berbat bi kitap.Surekli erotizm havası var. Her konuda surekli erotizmin içine gimesi beni deli etti.
Bence nihal atsızın bozkurtlar serisi daha iyi.
Yanıtla
4
7
Destekliyorum 
Bildir
KY-39124 13.01.2003
Fransız bir yazarın, genelde Fransız arşivlerini inceleyerek yazdığı, Moğol hanedanlığını biraz barbarca anlattığı bir kitap. Akışı iyi. Sıkılmadan okudum. Tavsiye ederim.
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
awes 29.11.2002
cengiz han türklerin orta asyada nasil gelistiklerini ve büyüdüklerini anlatan sürükleyici bir tarzla yazmis yazar okunmasi güzel sürükleyici kitap
Yanıtla
1
0
Destekliyorum 
Bildir
Ecmel Pasin 26.10.2002
İşte MOĞOL KURDU..
İki anda deyince;kadın,toprak,iktidar..
İki kardeş deyince; toprak, iktidar, kıskançlık...
Ve Moğollar deyince her yönden tam bir vahşilik ama inanılmaz bir saygı ve törelere karşı duyulan korkunç bağlılık..
Ve tabiki sevgili Bora OĞUZ hocamın da dediği gibi ''Taş üstünde taş bırakmamışlardır!''
Evet.. Okuyun ama midenizin ve kalbinizin kaldıramayacağı bölümler olabilir..En güzelide insan diyor ki''İşte ben de böyleydim...'
Yanıtla
2
1
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
kızıl elma 12.09.2002
düyadaki en büyük imparatorluklardan birisini kurmuş olan cengiz hanın hayatındaki ayrıntılar çok ilgi çekici.bozkırların kendine has hayat tarzı ve kanunları ve bu ortamda yapılan mücadeleler ve kurulan müthiş imparatorluk.cengiz hanın en yakınındaki insanın ağzından yazılmış hatıra niteliğinde bir kitap.tavsiye ederim
Yanıtla
2
2
Destekliyorum 
Bildir
Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilgi İçin 
canazor 23.10.2001
Sert ve acımasız bozkır hayatını tüm çıplaklığıyla önümüze seriyor. Hayatın yalnız siyah ve beyazdan ibaret olduğunu düşünüyorsunuz okurken. Ya aşk ya nefret, ya kardeşlik ya düşmanlık, ya efendilik ya kölelik...
Yanıtla
3
0
Destekliyorum 
Bildir
jeanpardaillan 27.02.2001
müthiş bir kitap okurken insan adeta coşuyor
mutlaka okunmalı ne de olsa inan kanından bir şeyler buluyor
Yanıtla
2
0
Destekliyorum 
Bildir