11Yorum
Eylül Görmüş
Kitapkurdu
12.05.2026
Brodie Raporu
Borges’in geç dönem eserlerinden biri “Brodie Raporu” ve okuduğum diğer eserlerine göre epeyce farklı. Bu kitaptaki öyküler, yazarın diğer öykülerine göre çok daha gerçekçi, çok daha az sihirli ve çok daha sade bir dille kaleme alınmışlar. Peki bu onları daha kıymetsiz kılıyor mu, bence hayır; yalnızca farklılar. Büyük eserlerindeki barok lezzet bunlarda yok evet ama aynı tekinsizlik mevcut – ve o tekinsizliğin yarattığı bir tuhaf içine alma hâli. Bu kitap belki Borges’e başlamak için iyi bir kitap olabilir diye düşündüm – Borges’e dair gerçek bir fikir vermeyecek olmasına rağmen kolay okunabilirliğiyle beraber onun beyin yakıcı evreninin hafifçe sezilmesini sağlayabilir çünkü. Bence bu kitabı en iyi kendisi tarif etmiş önsözde: “Yıllar bana Borges olmaya boyun eğmeyi öğretti.”
gökçe17
Kitapkurdu
30.05.2022
okumalısınız tavsiye ediyotum
KY-2477827
09.06.2019
Borges'in sıkılmadan okuyabildiğim ilk ve tek kitabı...
samuelboils
14.01.2019
borges'in ilk olarak kum kitabını okumuştum ve beğenmiştim. bu da çok iyi bir kitaptı. tam bana hitap ediyor.
seddû
14.07.2018
Borges'i herkes okusun, tavsiye ederim.
karapinarseher
Kitapkurdu
25.12.2017
Kitabın yarısı zaten önsöz. Kitap 47. Sayfada başlıyor. Genel yorumları okuduğumda çok beğenilmiş, ancak ben pek beğenemedim. Hafızamda yer edemeyip uçtu gitti.
Velvet Demon
20.12.2017
borges'in yine kısa ama.etkili hikayelerinin bir araya geldiği güzel eseri.
murat fatih
18.11.2016
Borges'in sıradışı kurguculuğu bu kitapta yok. Zaten bizim kültürümüzde eşsiz "sehl-i mümteni" denen profesyonel sadeliğe, olgunluk döneminin yalınlığına kavuşmuş hikayeler olduğunu kendisi ifade etmiş. Borges'in Borges olduğunu bilerek okunduğunda değer bulacak olan öyküler topluluğu. Bir olgunluk sonrası dönemi kitabı.
kemikkemik
Kitapkurdu
23.05.2012
dünyanın en başarılı öykücülerinden birinin iyi çevirmiş kitabı. kum kitabıyla birlikte en iyilerden.
<adnan>
13.11.2011
"Yıllar bana Borges olmaya boyun eğmeyi öğretti" diyen yazarın öykülerini okumak oldukça keyifli. Kabarık ama anlaşılmaz cümlelerden uzak öykülerle donatılmış kitabın içinde kayboluyor insan. İki kardeşin arasına giren kadının öyküsüyle başlayan kitap muhteşem bir öyküyle sona eriyor
cezmi3
Kitapkurdu
28.12.2008
Borges'in bu kitabı anı, hikaye karışımı bişey. Hayat bu kadar şaşırtıcı olabilir mi? Usta bir yazarın gözünden evet.